Reacția FRF, după decizia luată de UEFA. Unde s-ar putea juca Israel – România

UEFA a anunțat că meciurile de pe teren propriu ale echipelor din Israel, atât cele naționale, cât și cele de club, din competițiile europene se vor desfășura pe teren neutru.

Decizia UEFA vine cu aproape o lună înainte de disputarea meciului Israel – România, din preliminariile pentru EURO 2024.

Inițial a apărut informația conform căreia echipele din Israel iau în considerare să se retragă din competițiile europene, ceea ce ar fi însemnat că România ar fi fost deja calificată la EURO 2024.

După hotărârea luată de UEFA înainte de Israel – România, Federația Română de Fotbal a reacționat prin vocea lui Gabriel Bodescu, secretar general.

”Din punctul de vedere al securității, măsura UEFA este justă. Delegațiile sportivilor trebuie protejate de orice risc la adresa securității lor.

Situația în Israel este foarte gravă, vedem ce se întâmplă acolo. Nu se putea juca în astfel de condiții. Din punct de vedere sportiv, un astfel de eveniment, de meci fără spectatori, poate fi gestionat mai ușor.

Ar trebui să fim avantajați, deși nu ne dorim astfel de avantaje. Nu știu de ce există critici la adresa naționalei, deși suntem lideri.

Ce ne dorim? Până la urmă suntem români, astfel că cel mai important lucru este să ne calificăm, nu cred că este cineva în țara asta care nu-și dorește acest lucru”, a spus Gabriel Bodescu.

Meciul dintre Israel și România s-ar putea juca în Cipru

După decizia anunțată de UEFA, cu o lună înainte de Israel – România, meci programat în preliminariile pentru EURO 2024, Florin Prunea (55 de ani), fost internațional român, a reacționat.

Acesta susține că meciul Israel – România s-ar putea disputa în Cipru, într-unul dintre orașele Larnaca sau Famagusta.

”În noiembrie ar trebuie să se joace, dar e foarte complicat. Eu zic că toate variantele sunt pe masă la ora actuală și UEFA le va lua în considerare pe zi ce trece. Un lucru este clar, se va juca afară.

De altfel, ei au și închiriat două stadioane, că am înțeles că trebuie să aibă două stadioane. Am înțeles că Larnaca sau Famagusta, care este a doua variantă, în Cipru. Curios că e Cipru e lângă Liban. Sunt foarte aproape.

Cred că ar fi mai ușor de organizat în Cipru. Nu este atât de mare zona care trebuie acoperită și securizată înainte de joc. Cred că de aceea au ales Cipru. Cred că se va jucă fără spectatori”, spus Florin Prunea, la Fotbal Club.

Clasamentul în grupa României

1. ROMÂNIA – 16p (8 meciuri, golaveraj +9)

2. Elveția – 15p (7 meciuri, golaveraj +12)

3. Israel – 11p (6 meciuri, golaveraj 0)

4. Kosovo – 7p (7 meciuri, golaveraj 0)

5. Belarus – 6p (8 meciuri, golaveraj -7)

6. Andorra – 2p (8 meciuri, golavaraj -14)

Programul grupei I din preliminariile EURO 2024

15 octombrie 2023

• ora 19:00 | Elveția – Belarus 3-3

• ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra 4-0, Kosovo – Israel (amânat – nu a fost încă reprogramat)

15 noiembrie 2023

• ora 21:45 | Israel – Elveția

18 noiembrie 2023

• ora 19:00 | Belarus – Andorra

• ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

• ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu abia așteaptă să lucreze cu Lupescu

Dennis Politic nu concepe să rateze victoria la Sibiu

Ovidiu Burcă a dezvăluit prin ce a trecut, după seria de patru eșecuri la rând

2 gânduri despre &8222;Reacția FRF, după decizia luată de UEFA. Unde s-ar putea juca Israel – România&8221;

Lasă un răspuns