”Buldogii” și-au aflat adversara din semifinala Cupei României

La sediul Federației Române de Rugby (FRR), s-a stabilit, prin tragere la sorți, programul semifinalelor ediției 2023/2024 a Cupei României.

bestkids.ro

Echipele din București au fost extrase primele din urnă, motiv pentru care acestea vor găzdui confruntările din penultimul act al competiției la care participă numai cinci echipe.

Echipe calificate în semifinalele Cupei României

• DINAMO BUCUREȘTI;

• Steaua București;

• SCM Timișoara;

• CSM Știința Baia Mare.

În urma tragerii la sorți ce a avut loc la sediul Federației Române de Rugby, a fost stabilit programul semifinalelor Cupei României, ediția 2023.

Prima semifinală a Cupei României se va disputa în 28 octombrie, în București, între CSA Steaua, deținătoarea trofeului, și SCM USV Timișoara, finalista ultimei ediții.

În cealaltă semifinală CSM Știința Baia Mare va întâlni în deplasare pe Dinamo București, în perioada martie – aprilie 2024.

Finala Cupei României se va disputa în perioada martie – aprilie 2024.

Este de menționat că finala ediției 2023/2024 a Cupei României se va disputa pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, în martie sau aprilie 2024. Cum și Liga Națională de Rugby seniori se va încheia în prima decadă a lunii decembrie rezultă că internaționalii români de rugby care activează în țară se vor prezenta fără meciuri în picioare la debutul naționalei din Rugby Europe Championship (februarie și martie 2024).

Trebuie subliniat că nici formatul actual al Cupei României nu îi ajută foarte mult pe internaționalii români de rugby de la cluburile din țară, care nu vor avea meciuri în picioare înaintea debutului în ediția 2024 a Rugby Europe Championship.

În urmă cu un deceniu, de pildă, România era reprezentată în competițiile europene inter-cluburi / inter-provincii, cele organizate acum de European Professional Club Rugby (EPCR) și la care sunt reprezentate Anglia, Franța, Irlanda, Scoția, Țara Galilor, Italia.

În acea perioadă, selecționata Lupii București disputa meciuri în lunile decembrie și ianuarie, ceea ce era benefic pentru o mare parte dintre Stejari. În ultimii ani, după eșecurile suferite de Baia Mare și mai ales Timișoara (două meciuri pierdute la ”masa verde” pentru că terenul de pe stadionul ”Dan Păltinișanul” a fost înghețat), formațiile din țara noastră n-au mai fost invitate să participe nici măcar la meciurile de baraj…

Astfel că ”Lupii” participă la o competiție organizată de Rugby Europe (Super Cupa Europei), una la care participă formații din țări precum Georgia, Spania, Portugalia, Cehia, Țările de Jos, Israel și Belgia. Însă partidele se joacă în noiembrie.

CITESTE SI:

Marius Niculae, dezvăluiri uluitoare despre spiritul de luptă al lui Cătălin Hîldan

Andrei Nicolescu le face o promisiune fanilor: ”Bătălia pe care noi trebuie să o câștigăm”

Giani Kiriță, iritat de discursul lui Andrei Nicolescu: ”Se acoperă unul pe altul”

Un gând despre &8222;”Buldogii” și-au aflat adversara din semifinala Cupei României&8221;

Lasă un răspuns