Marius Niculae, dezvăluiri uluitoare despre spiritul de luptă al lui Cătălin Hîldan

Marius Niculae (42 de ani) a fost campion cu Dinamo în 2000 și câștigător al Cupei României cu ”haita” în 2000 și 2001.

”Săgeată”, cum i se spunea pe vremea când era atacant, , a dezvăluit că ”Unicul Căpitan”, Cătălin Hîldan avea un spirit fantastic de luptă.

În contextul în care jucătorii din ziua de azi încep să evite tot mai mult contactul fizic, Marius Niculae a afirmă că ”Unicul Căpitan”, era extrem de bătăios și nu se ferea de niciun duel.

”Cătălin Hîldan așa era născut, provenea dintr-o familie de rugbiști, iar la rugbi există contact non-stop. Acum, mulți jucători se feresc de acest contact. Cum vine adversarul, încearcă să scape de minge, nu mai caută contactul. La Cătălin, dacă venea adversarul, se lua la bătaie cu el și ținea mingea.

Acum, în general, la juniori ne axăm pe jocul cu mingea la picior, să pasăm, să construim, să jucăm frumos, ca spaniolii. Nu mai căutăm, ca înainte, și răutatea asta, și să dezvoltăm astfel de jucători, să le dăm încredere. În plus, nu mai avem nici jucători care să dribleze în ultima parte, pentru că antrenorul îi ceartă: Joacă simplu, două atingeri. Cum îi crești, așa îi ai.

(n.r. ce amintiri a avut cu Hîldan) Am avut multe. În 2000, când am câștigat Cupa României împotriva Craiovei, am marcat amândoi, eu primul gol, el pe al doilea, a fost 2-0, noi în 10 oameni, după ce Gică Mihali luase cartonaș roșu.

Am petrecut împreună după meci, eu și Cătălin. Eram cei mai fericiți că noi, doi câini crescuți de Dinamo, am reușit să aducem trofeul, pe care să-l punem pe fanion lângă celelalte de până atunci.

Noi nu eram genul, dar atunci am petrecut alături de Cătălin după meci până dimineață. Ne-am dat ceasul peste cap. Cred că atunci a fost prima noapte pierdută din cariera noastră”, a povestit Marius Niculae.

Marius Niculae a povestit și cea mai tare amintire cu Hâldan: ”Am avut multe. În 2000, când am câștigat Cupa României împotriva Craiovei, am marcat amândoi, eu primul gol, el pe al doilea, a fost 2-0, noi în 10 oameni, după ce Gică Mihali luase cartonaș roșu. Am petrecut împreună după meci, eu și Cătălin.

Eram cei mai fericiți că noi, doi câini crescuți de Dinamo, am reușit să aducem trofeul, pe care să-l punem pe fanion lângă celelalte de până atunci. Noi nu eram genul, dar atunci am petrecut alături de Cătălin după meci până dimineață. Ne-am dat ceasul peste cap. Cred că atunci a fost prima noapte pierdută din cariera noastră”, rememorează fostul atacant.

Actuamente director sportiv la FRF și coordonatorul secțiilor de minifotbal de la Clubul Sportiv Dinamo, este de părere că Dinamo are nevoie de ceva esențial pentru a ajunge din nou unde a fost odată.

”Când se va face stadionul, nu vor mai fi probleme. Vor fi și bani, sponsori, iar exemplul cel mai concludent este Rapid. Când a fost gata stadionul, a venit și domnul Șucu, a investit și iată că se bat la titlu. Va fi o emulație, sută la sută, și la Dinamo. Eu tot așteptam buldozerul ăla, încă n-a venit. Dar cu siguranță stadionul se va face”, a mai spus Niculae.

Totodată, Marius Niculae a vorbit și despre situația grea în care se află echipa noastră. Dinamo se află pe penultimul loc în Superliga, cu nouă puncte obținute după 13 meciuri jucate.

”Câinii” reușit să câștige doar de două ori în acest sezon, cu Voluntari și Botoșani.

”Eu am zis de la început, după promovare: dacă nu ai jucători de valoare, nu ai cum să reziști. Oricât ar fi grupul acela de bine închegat, trebuie să ai fotbaliști care să-ți facă diferența. Toate echipele din față, din zona play-off-ului, au astfel de jucători.

Eu nu zic că sunt jucători slabi la Dinamo, sunt jucători buni, care-și fac treaba, dar nu există unul care să-ți dea sarea și piperul. Degeaba pui tu toate ingredientele bune într-o ciorbă, dar uiți ce e mai important, sarea și piperul”, consideră Niculae.

”Săgeată”, care lucrează cu tinerii și la loturile naționale U20 și U21, detaliază subiectul: ”Acum, în general, la juniori ne axăm pe jocul cu mingea la picior, să pasăm, să construim, să jucăm frumos, ca spaniolii. Nu mai căutăm, ca înainte, și răutatea asta, și să dezvoltăm astfel de jucători, să le dăm încredere. În plus, nu mai avem nici jucători care să dribleze în ultima parte, pentru că antrenorul îi ceartă: Joacă simplu, două atingeri. Cum îi crești, așa îi ai”.

Marius Niculae a jucat în trei perioade diferite la echipa mare a celor de la Dinamo.

”Săgeată” a marcat nu mai puțin de 112 goluri pentru ”câini” în 247 de apariții, fiind golgheterul Ligii 1 în sezonul 2000-2001, după care s-a transferat la Sporting Lisabona.

CITESTE SI:

Andrei Nicolescu le face o promisiune fanilor: ”Bătălia pe care noi trebuie să o câștigăm”

Giani Kiriță, iritat de discursul lui Andrei Nicolescu: ”Se acoperă unul pe altul”

Video I ”Dulăii” defilează în EHF European League!

2 gânduri despre &8222;Marius Niculae, dezvăluiri uluitoare despre spiritul de luptă al lui Cătălin Hîldan&8221;

Lasă un răspuns