Vlad Iacob a dezvăluit adevăratul motiv care a dus la ruptura de Andrei Nicolescu

Vlad Iacob a părăsit Dinamo în data de 17 august al acestui an, după ce a fost înlocuit de Andrei Nicolescu în funcția de administrator special al grupării.

Fostul oficial al echipei a vorbit despre cum s-a produs marea ruptură dintre el și Andrei Nicolescu în conducerea lui Dinamo și cum s-a produs îndepărtarea sa.

Conform spuselor lui Vlad Iacob, în ultima sa zi petrecută la sediul lui Dinamo, a fost întâmpinat în propriul birou tocmai de Andrei Nicolescu, cel care i-a transmis că are 10 minute la dispoziție să părăsească incinta.

(n.r. – Iacob a mers la sediu, iar în biroul lui l-a găsit pe Nicolescu) Da, e adevărat! M-a întrebat ce caut acolo, nu-mi luasem lucrurile, oricum nu aveam foarte multe lucruri. Mi-a oferit 10 minute să-mi strâng lucrurile și să plec! Deși, eu nu cred că în asemenea mod trebuie să aibă loc o predare și o preluare a unui mandat. 13 luni am stat (n.r. – la Dinamo), a declarat Vlad Iacob în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

Fostul oficial din Ștefan cel Mare, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a ales să plece de la Dinamo, deși i s-a oferit un alt post în club.

”Am ales să refuz poziția care mi-a fost oferită de cei de la Red&White și în urma acelui răspuns…Nici măcar nu s-a ajuns la detalii, din cauza datoriilor foarte mari sunt convins că administratorul judiciar n-ar fi aprobat la momentul respectiv un astfel de contract, am fi avut niște discuții în acest sens.

A fost cel mai probabil o cacealma, nu am intrat în detalii pentru că nu am crezut în proiect! Eu am cerut alte lucruri pentru Dinamo, să fie păstrat proiectul așa cum a fost el discutat inițial cu cei de la Red&White, să fie acceptat un investitor majoritar, dacă nu avem certitudinea că putem avea mai mulți investitori minoritari, nu văd de ce am evita apariția unui investitor majoritar!

Eu nu văd o problemă și chiar sunt cumva surprins de faptul că foarte mulți suporteri au preluat această realitate pe care o propun cei de la R&W! Fie avem un patron, dau exemplele Gigi Becali sau Adrian Mititelu, fie avem un buget limitat și o creștere organică.

Lucrurile nu stau așa, există și varianta finanțării sănătoase și serioase a clubului alături de un management profesionist și de un proiect foarte bine făcut! Nu există doar varianta în care cineva vine, lasă clubul într-o gaură neagră și pleacă”, a mai spus Vlad Iacob.

Vlad Iacob a vorbit și despre neînțelegerile cu Ovidiu Burcă, reproșându-i tendința de a se implica și în zona managerială, în loc să se axeze doar pe aspectele tehnico-tactice.

”Legat de relația cu Ovidiu Burcă, pot să spun că eu am avut toată transparența față de el și că am avut o relație bună, însă în prezent pot să spun că nu înțeleg în ce mod este relația noastră și sunt dezamăgit!

Eu luasem în proporție de 90% decizia să vin la Dinamo cu aproximativ șase săptămâni înainte de numirea mea oficială, dacă nu mai mult. Decizia cooptării lui Ovidiu Burcă și discuțiile cu Gabi Glăvan despre alegerea unui antrenor, am discutat foarte mult și cu alți oameni din fotbal sau din jurul clubului Dinamo, foști fotbaliști de la Dinamo. Decizia a venit ulterior, eu mi-am asumat venirea lui la Dinamo, nu am venit împreună.

Nu el a fost cel care l-a abordat pe Șerdean, ci eu, lucrurile au stat exact așa. Consider că decizia la momentul respectiv a fost bună, am văzut în Ovidiu Burcă un antrenor tânăr, cu o viziune modernă, am luat în considerare și alte opțiuni, după care el mi s-a părut cel mai potrivit.

Am avut încredere și în recomandarea lui Gabi și consider că pentru sezonul precedent a fost decizia potrivită. În prezent, lucrurile nu mai stau la fel, încă din ultimele luni ale mandatului meu n-au mai stat la fel.

N-au mai stat la fel din momentul în care el nu s-a mai ocupat doar de partea sportivă și a fost distras de alte zone ale clubului. S-a implicat în zona administrativă, în proiectul de crowdfunding cu Red&White.

Eu consider că el a ieșit din zona sportivă, de unde ar fi trebuit să rămână, din zona care îi plăcea”, susține Vlad Iacob.

Iacob a venit la Dinamo într-un moment delicat pentru club și, alături de Ovidiu Burcă, a menținut clubul pe linia de plutire în Liga 2, până la ”instalarea” noilor acționari ai clubului, care au adus și stabilitate la nivel financiar.

Pe 17 august a acestui an, Vlad Iacob a fost demis de la Dinamo după ce Adunarea Generală a Acționarilor a decis schimbarea administratorului special.

CITESTE SI:

Vlad Iacob dă cărțile pe față. Care au fost cauzele rupturii ”prieteniei” cu Ovidiu Burcă

Video I Concluzia lui Nicușor Negru după victoria cu Chambery

Video I Prima reacție a lui Xavi Pascual, după triumful din Franța

Un gând despre &8222;Vlad Iacob a dezvăluit adevăratul motiv care a dus la ruptura de Andrei Nicolescu&8221;

Lasă un răspuns