Dennis Politic, vorbește deschis despre credință: ”Dumnezeu mi-a dat puterea și răbdare

Dennis Politic a avut evoluții excelente în tricoul lui Dinamo, iar fotbalistul ajuns în această vară în Ștefan cel Mare este poate printre puținii fotbaliști din Superliga pentru care credință ”joacă” un rol extrem de important!

Mijlocașul lui Dinamo este coleg de cameră cu Iulian Roșu, Dennis Politic a recunoscut că fără Dumnezeu nu ar putea să realizeze nimic în viață și știe cum a putut să-și revină după accidentări serioase, iar atunci când timpul îi permite, nu ezită să meargă duminică la biserică.

”Este cel mai important aspect pentru mine! Da, sunt apropiat de Iulică (n.n. Iulian Roșu). El a fost primul care m-a luat sub aripa lui atunci când am venit la Dinamo. Îmi este coleg de cameră. Discutăm de fotbal, dar și despre credință, care este cea mai importantă pentru mine. Consider că fără Dumnezeu nu aș putea să fac nimic în lumea aceasta. În primul rând, plecând de la sănătate.

Consider că Dumnezeu mi-a dat puterea și răbdarea să pot să trec peste accidentări și să revin, să mă vindec foarte bine, încât să nu mai am probleme nici la genunchi, nici la umăr.

Așa am fost crescut și este o educație foarte bună pe care mi-au dat-o părinții mei. Eu încerc zilnic să fiu aproape de Dumnezeu. Programul de fotbalist este mai haotic, iar în unele duminici ba avem meci, ba suntem în cantonament. Atunci când timpul îmi permite, mă duc cu drag (n.r. la biserică)”, a spus Dennis Politic în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști, ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

Dennis Politic are o relație foarte bună cu Iulian Roșu, poate cel mai credincios jucător din lotul lui Ovidiu Burcă. Fotbalist de bază în Liga 2, Roșu este fiul unui fost preot de spital.

”Când eram mic, tata era preot de spital, la Sfânta Maria. Mi-am petrecut copilăria pe holurile spitalului pentru că mergeam mult pe la el. Nu era cel mai fericit loc, dar eu eram fericit că-l găsesc pe Dumnezeu. Vrând-nevrând, mai făceam și prostioare pe acolo, eram mic.

Mă sensibiliza suferința pacienților. Eu mă duceam, stăteam, dar apoi plecam acasă. Dar ei tot acolo rămâneau și îi regăseam a doua zi. Ei acolo locuiau. Tata stătea la o măsuță, rar prindea amfiteatrul spitalului. Șapte ani am mers în acel loc.

Absolut nimic nu poți face fără El. Consider că e foarte important să mărturisesc credința pe care o am. Îi respect și pe toți ceilalți credincioși de altă religie, fiecare dintre noi e liber, dar pentru mine e esențial să mărturisesc credința în Dumnezeu”, mărturisea Iulian Roșu, în plină pandemie de COVID-19.

250.000 de euro este cota lui Dennis Politic, conform Transfermarkt

CITESTE SI:

Jucătorii lui Dinamo, atenționați de Giani Kiriță: ”Bucură-te în teren și fă asta”

Noul termen în care se vor judeca contestațiile pentru planul de reorganizare. Când se va judeca

Eveniment special la Oradea pentru fanii dinamoviști

Un gând despre &8222;Dennis Politic, vorbește deschis despre credință: ”Dumnezeu mi-a dat puterea și răbdare&8221;

Lasă un răspuns