Mircea Lucescu, decizie drastică! Prima reacție a lui ”Il Luce” după ce și-a dat demisia de la Dinamo Kiev

Vineri seară, Mircea Lucescu (78 de ani), și-a anunțat plecarea de la Dinamo Kiev, după înfrângerea cu Șahtior Donețk, scor 0-1, în cadrul etapei cu numărul 13 a primei ligi din Ucraina.

somproduct.ro

La finalul jocului, Mircea Lucescu a avut o declarație emoționantă și a dat de înțeles că își încheie, astfel, cariera de antrenor.

Eșecul cu Șahtior Donețk, 0-1, i-a pus capac experimentatului tehnician român, care a decis să plece de la echipă. Anunțul a fost făcut chiar de club, după eșecul cu rivala din Ucraina.

Echipa românului nu are nicio victorie în ultimele patru etape din campionat și a ajuns într-o situație delicată. Are doar 16 puncte și este pe locul șapte, la opt puncte distanță de ultimul loc care asigură prezența în cupele europene.

Mircea Lucescu: ”Totul se termină”

După meci, Mircea Lucescu a oferit și o primă reacție. Antrenorul român și-a luat deja rămas bun de la jucătorii săi.

”Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei.

A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină, o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu.

Dinamo Kiev nu are nicio victorie în ultimele patru etape din campionat și a ajuns într-o situație delicată. Are doar 16 puncte și este pe locul șapte, la opt puncte distanță de ultimul loc care asigură prezența în cupele europene.

De asemenea, Lucescu a ratat în debutul acestui sezon și calificarea în grupele Conference League, după ce a fost eliminat de Beșiktaș cu 4-2 la general.

După ce a antrenat-o pe Șahtior Donețk vreme de 12 ani, Mircea Lucescu a revenit în Ucraina în vara anului 2020, când a semnat cu Dinamo Kiev. Astfel, după trei ani și patru luni, antrenorul român își ia rămas-bun de la gruparea din Ucraina.

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a pregătit echipe precum Corvinul Hunedoara, prima reprezentativă a României, Dinamo București, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid București, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, prima reprezentativă a Turciei și Dinamo Kiev.

CITESTE SI:

Bihor – Dinamo. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

Video I Vlad Iacob dă din casă! Ce a dus la ruptura dintre el și Andrei Nicolescu

Răzvan Zăvăleanu, dezamăgit de relația cu APCH: ”N-am mai fost puși în temă cu absolut nimic”

Un gând despre &8222;Mircea Lucescu, decizie drastică! Prima reacție a lui ”Il Luce” după ce și-a dat demisia de la Dinamo Kiev&8221;

Lasă un răspuns