Demiterea lui Ovidiu Burcă, subiect închis: ”Nici vorbă, Ovidiu Burcă a însemnat ceva”

În etapa precedentă, Dinamo a făcut un nou pas greșit în Superliga și se află pe locul 15 în SuperLigă, cu doar 10 puncte acumulate după 15 etape.

În plus, elevii lui Ovidiu Burcă, nu au mai câștigat un meci în întrecerea internă din luna august, contra lui FC Voluntari, scor 3-2.

Rezultatele modeste ale echipei îi pun postul în pericol lui Ovidiu Burcă (43 de ani), cel care a reușit să promoveze echipa în prima ligă după un singur sezon în Liga 2.

Tehnicianul a fost întrebat de mai multe ori dacă-și simte postul amenințat în urma seriei negative, dar a declarat că nu va pleca de la echipă. În plus, antrenorul beneficiază și de susținerea conducerii.

În cadrul emisiunii ”Liga DigiSport”, Răzvan Zăvăleanu, administratorul special al lui Dinamo, a declarat că nu există discuții în club privind demiterea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo.

Totuși, administratorul special al lui Dinamo București a subliniat că doar acționarii majoritari pot lua o astfel de decizie.

”Nici vorbă, mai ales că Ovidiu Burcă a însemnat ceva în proiectul revenirii în prima ligă al acestei echipe și cred că alături de foarte multe alte persoane aveam anumite așteptări oarecum îndreptățite că lucrurile vor continua pe aceeași linie.

Este un lucru de apanajul acționarilor. Ei sunt cei care trebuie să decidă anumite lucruri care să îndrepte echipa către un rezultat bun, iar oricare ar fi decizia lor, eu cred că această decizie și analiză trebuie să se întâmple cât mai repede”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Argumentele lui Andrei Nicolescu referitoare la rămânerea lui Ovidiu Burcă la Dinamo

”Eu cred că contează mult mai mult sistemul în care lucrează Ovidiu Burcă, relațiile pe care le-a construit cu jucătorii, cu vestiarul, cu staff-ul, faptul că, în ciuda acestei lipse de rezultate, totul este cu viziune spre ceea ce se realizează, nu este într-un blocaj.

Într-o astfel de criză, dacă și jucătorii încep să nu mai creadă în sistem și staff-ul începe cumva să conteste deciziile antrenorului principal, este clar că acolo nu mai ai o soluție, pentru că, neexistând o conexiune și un fel de dialog constructiv în interior pentru a scoate un rezultat, lucrurile nu se vor duce decât în mai jos.

Noi credem în modul în care lucrează Ovidiu. Eu personal am stat acum 4 zile la Oradea cu echipa, mi s-a părut că s-a creat o conexiune importantă. Am și dat exemplul ăsta, în momentul în care există o criză într-un grup de jucători și se încearcă discutarea acelei probleme, sunt puțini jucători care vorbesc despre problemă și își dau părerea despre cum să se iasă de acolo, de obicei unu, doi, liderii echipei, și încă tensiunea există în grup.

Eu am constatat aici la noi că am reușit cu toții să vorbim, chiar și cei mai puțin vocali dintre jucători și-au exprimat opinia, am ajuns la o listă cu niște dorințe ale fiecăruia, ce să punem acolo ca să reușim. Se pare că coeziunea de grup este una foarte bună. Eram convins că vom câștiga la Oradea. Din păcate, nu s-a întâmplat asta.

Ghezali, care a fost doar pentru el (n.r. la meciul cu FC Bihor), acum a fost extrem de generos cu coechipierii lui (n.r. la cel cu UTA). Eu cred că, chiar și în prima repriză a mai avut o fază, și el, și Ilic.

Coeziunea asta a grupului a generat pozitivitate, din păcate nu am închis meciul. Dacă îl închideam în prima repriză, probabil nu mai discutam acum de ce s-a întâmplat în minutul 90”, a spus Andrei Nicolescu, la ProSport Live.

CITESTE SI:

Mircea Rednic în război cu Zăvăleanu: ”Trebui să-și vadă de treabă”

Andrei Nicolescu a spus tot! Când iese Dinamo din insolvență

Motivul decăderii din acest sezon a lui Lamine Ghezali: ”Pe el l-a dat mult în spate”

Lasă un răspuns