Dinamo va depune memoriu la FRF privind arbitrajul

Dinamo București a cedat în meciul cu echipa gazdă, UTA Arad, scor 1-2, în etapa cu numărul 15 din Superliga României.

Deşi a condus cu 1-0, echipa noastră a plecat cu zero puncte de la Oradea.

Golul ”câinilor” a fost înscris de Politic, în minutul 8, iar pentru UTA au marcat Micovschi, în minutul 81, şi Marcelo Freitas, în minutul 90+4, dintr-un penalty acordat după consultarea VAR.

Această decizie de arbitraj a fost aspru criticată de antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă dar și de Andrei Nicolescu.

Administratorul special și acționarul lui Dinamo București, a anunțat că va sesiza FRF privind arbitrajele de care a avut parte echipa în acest tur de campionat, fiind convins să facă acest demers după ce UTA a primit penalty în minutele de prelungire.

Oficialul din Ștefan cel Mare, a transmis că actuala conducere nu trebuie asociată la nivel mental cu fostele administrații ale clubului.

Deocamdată suferim, încercăm să găsim soluții, dar se pare că încă suferim. Să știți că ne-am gândit și la asta (n.r. că Dinamo ar avea parte de arbitraje dezavantajoase prin prisma trecutului clubului).

”Una dintre rugămințile astea în fața Federației, în fața Comisiei Centrale de Arbitri, în fața Ligii este să nu confunde Dinamo, care avea anumiți conducători într-o anumită perioadă, și toate disputele și contrele pe care le-au avut cu Dinamo prin reprezentanții de la acea dată, cu acest Dinamo pe care încercăm să îl facem, unul care să fie foarte corect și să respecte pe toată lumea.

Nu vrem să fim noi cei care jertfesc pentru ceea ce s-a întâmplat anterior. Nici nu vreau să comentez, vreau să creez o relație corectă cu toată lumea și de respect. Simt că în acest tur de campionat Dinamo nu a primit respectul cuvenit.

Memoriul nostru va cuprinde toate fazele incriminate și, credeți-mă, sunt peste 15 faze în aceste 15 meciuri. Eu nu îmi amintesc o fază în care Dinamo, să se fi discutat în spațiul public după, că ar fi fost avantajată, măcar una”, a anunțat Andrei Nicolescu, la ProSport Live.

”E scandalos. Trebuia să câștigăm”

Ovidiu Burcă a contestat decizia arbitrului de a acorda penalty pentru UTA în prelungirile partidei.

”Un penalty pe care l-au primit anapoda, nu vreau să folosesc cuvinte jignitoare. E împotriva cursului jocului. Nu vorbesc de arbitraje, dar e scandalos. Plecăm fără puncte, sunt ferm convins că trebuia să câștigăm. Am făcut un joc bun, solid. Am avut ocazii să închidem meciul. Se termină cu acest penalty oferit cadou. Continuă starea asta, seria de rezultate negative”, a spus Burcă după meciul cu UTA.

Partida a fost arbitrată de Moroiță Andrei, ajutat de asistenții Danşa Ciprian Florin și Vodă Alexandru.

Arbitrajul video a fost analizat de Găman George Cătălin și Dumitru Ionel Valentin.

În urma acestui rezultat, Dinamo rămâne pe penultimul loc în clasamentul din Superliga, cu zece puncte, având un avans de doar trei puncte față de codașa FC Botoșani.

Până la finalul anului, Dinamo va mai juca cu:

• CSU Craiova (12 noiembrie / Liga 1 / deplasare);

• FCSB (26 noiembrie / Liga 1 / acasă);

• Sepsi (2 decembrie / Liga 1 / deplasare);

• Oțelul Galați (6 decembrie / Cupa României / acasă);

• FCU Cluj (9 decembrie / Liga 1 / acasă);

• FC Botoșani (16 decembrie / Liga 1 / acasă);

• FC Voluntari (20 decembrie / Liga 1 / acasă).

CITESTE SI:

Handbal I Modificare în programul duelului Dinamo București – Fuchse Berlin

”Trebuie să avem o discuție bărbătească”

Cerere în public a demisiei lui Ovidiu Burcă: ”Dacă are demnitate, să plece”

Lasă un răspuns