”Il Luce” i-a dat răspunsul lui Dinamo și a anunțat stadiul discuțiilor

Mircea Lucescu (78 de ani) este liber de contract, după ce și-a anunțat demisia din funcția de antrenor al lui Dinamo Kiev.

Tehnicianul român a petrecut trei ani și jumătate în capitala Ucrainei, perioadă în care a cucerit trei trofee cu Dinamo Kiev.

Andrei Nicolescu (46 de ani), acționar majoritar și administrator special al lui Dinamo București, a declarat că pentru clubul din Ștefan cel Mare ar reprezenta o mare bucurie ca Mircea Lucescu să revină la echipă.

“Sunt unul dintre pionii principali ai discuţiilor. De aia v-am spus când mă întrebaţi de vreo veste bună şi vă refereaţi la un mare om de fotbal, pe care toată lumea îl ofertează acum.

Sunt discuţii şi uşor-uşor o să găsim un numitor comun. Dar până nu vom găsi ceva concret să venim în faţa dumneavoastră… eu sunt prea mic să vorbesc despre domnul Mircea Lucescu. Noi ne facem temele şi dacă va fi ceva de anunţat, o vom face cu mare bucurie. Nu pot eu să discut asemenea lucruri.

Nu sunt doar eu care discută sau decide, dar nu pot să dau detalii. Evident că n-am avea nimic împotrivă ca domnul Lucescu să şi investească. Deocamdată suntem în stadii incipiente.

Nu îmi permit să vorbesc despre o legendă ca Mircea Lucescu. Cum aş putea să spun că îmi dau acceptul sau nu ca el să vină?”, a anunțat Andrei Nicolescu.

Așa cum a anunțat în conferința de presă în cadrul căreia și-a anunțat demisia de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu are de gând să petreacă o perioadă alături de familie înainte de a lua o decizie privind implicarea sa într-un eventual nou proiect.

Acum, ”Il Luce” spune, astfel, că nu a discutat cu nicio grupare din țara noastră până în acest moment.

”N-am vorbit cu absolut nimeni din România. Pentru moment nu se pune problema să mă implic la vreunul dintre cluburile din țară”, a spus Mircea Lucescu.

Fostul selecționer al echipei naționale a României este dorit de mai multe grupări din România, printre care și Dinamo, Rapid sau Corvinul Hunedoara, fiind legat sufletește de fiecare dintre acestea.

Mircea Lucescu, de șapte ori campion cu Dinamo, ca jucător

Extremă dreaptă de profesie, Lucescu a debutat pentru Dinamo la 18 ani, în 1963, dar a fost împrumutat la Ştiinţa Bucureşti după doar trei apariţii în două sezoane.

”Il Luce” a revenit în Ştefan cel Mare în 1967 şi a cucerit şapte titluri de campion alături de dinamovişti (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1980), plus o cupă a României (1968).

În 14 ani, alături de Dinamo, Lucescu senior a bifat 57 de goluri în 250 de partide în prima divizie şi 15 apariţii în cupele europene.

În vară, Dinamo și Dinamo Kiev au jucat un amical, în Austria, încheiat 4-1 pentru echipa ucraineană. “Il Luce” le-a ținut atunci un discurs dinamoviștilor, chiar pe teren.

Prima decizie luată de Mircea Lucescu: “Mă întorc acasă!”

“Dacă sănătatea îmi va permite să continui, voi continua. Fără fotbal, pentru mine nu e viață. Nu s-au gândit (n.r.- cei de la Dinamo Kiev) niciun moment că pot să mă retrag. Toată lumea regretă că am luat această decizie. Mă întorc acasă, să văd cum mă simt. Am nepoți, am strănepoți. Pentru o perioadă, apoi mintea mea va zbura spre fotbal.

Totul depinde de sănătate. Voi vedea pe parcurs ce se va întâmpla. În momentul în care voi spune asta (n.r.- că se retrage), înseamnă că viața mea se va sfârși. Încerc să mă gândesc că nu e încă sfârșitul. Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să gândească pozitiv, că pot ajuta în continuare. Eu nu mă simt bătrân. Încă nu mă îngropați!”, a spus Mircea Lucescu.

De-a lungul carierei sale de tehnician, Lucescu a antrenat echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

CITESTE SI:

Schimb de replici între Andrei Nicolescu și Dorinel Munteanu

Dinamo va depun memoriu la FRF privind arbitrajul

Handbal I Modificare în programul duelului Dinamo București – Fuchse Berlin

Lasă un răspuns