Andrei Cristea are încredere în Ovidiu Burcă: ”Merită încredere”

Dinamo București a reușit, la finalul sezonului precedent, doar după un sezon în liga secundă.

Fanii dinamoviști au celebrat cum se cuvine această revenire pe prima șcenă fotbalistică din România, ținând cont că Dinamo București se află în insolvență, însă au trecut foarte rapid de la extaz la agonie.

Însă, echipa antrenată de Ovidiu Burcă, nu a mai câștigat vreun meci oficial de la finalul verii, astfel tehnicianul este foarte contestat în aceste momente.

Dinamo ocupă, la finalul turului, penultimul loc în Superliga, cu doar 10 puncte adunate în 15 etape.

Andrei Cristea, fostul atacant al celor de la Dinamo, a vorbit deschis despre situația de la Dinamo București și consideră că ”alb-roșii” ar trebui să meargă în continuare pe mâna lui Burcă, deoarece a preluat echipa în niște momente foarte dificile.

”Eu am încredere în Ovidiu Burcă, mai ales pentru ce a făcut el pentru Dinamo. A preluat echipa într-un moment mai greu decât este acum. Merită încredere. Și pentru un antrenor e foarte greu dacă nu reușește victorii.

Cred că va rămâne până la sfârșitul acestui an, cel puțin. Nu este simplu. Când vii din liga a 2-a, cu probleme financiare, să aduci jucători, să fii credibil, chiar dacă ești Dinamo. Dacă Ovidiu Burcă va pleca, va fi o situație complicată pentru cel care va veni.

Dinamo vine după o perioadă grea de ani de zile. Trebuie să analizăm ultimii 3-4-5 ani. Clubul trebuie să iasă din insolvență. Poate iese pe moment, dar pe termen lung ai nevoie de buget”, a spus Andrei Cristea în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”, de la PlaySport.

Fostul golgheter din Ștefan cel Mare, susține că sunt câțiva jucători cu calitate la Dinamo, însă sunt alții care nu pot suporta presiunea de a juca la un club atât de consacrat.

”Sunt jucători destul de buni la Dinamo. Lucas, Howamoo, Politic, Ghezali. Mai este un Amzăr, un Bani. Probabil și-au pierdut și încrederea, din pricina rezultatelor. E clar că după 10 meciuri fără victorie, lucrurile nu sunt plăcute. Poate nici nu a mai fost șansa din returul campionatului trecut.

Jucătorii sunt cu banii la zi. Conducătorii și-au făcut treaba. Am văzut meciurile cu Iași, cu UTA, nu mai ține de antrenor. Când trec atâtea luni fără rezultate, nu este simplu să te pregătești. Jucătorii trebuie să-și asume responsabilitate.

Văd jucători buni, dar și jucători care sunt depășiți de greutatea acestui club. Poate tricoul lui Dinamo e prea greu pentru ei. În iarnă, conducătorii cred că vor lua deciziile cele mai bune”, a mai adăugat atacantul.

Totodată, Adrian Cristea, cel care a făcut pasul de puțin timp de la statutul de fotbalist la cel de antrenor, se teme că echipa la care a evoluat în cariera de fotbalist va retrograda, însă transmite că o campanie de transferuri bună, corelată cu un sprijin puternic din partea fanilor, ar putea conta decisiv.

”Sper ca anul ăsta Dinamo să nu retrogradeze. Să facă câteva puncte înaintea acestui final de an. Avantajul lor este că punctele se vor înjumătăți. Dacă fac o campanie de transferuri bună, au șanse să se salveze.

Au nevoie de susținere din partea suporterilor. Sper ca aceștia să fie de partea jucătorilor. Dacă vor retrograda, nu cred că vor mai ajunge în prima ligă prea curând”, a concluzionat Andrei Cristea.

CITESTE SI:

Andrei Nicolescu se apără în urma declarației referitoare la discuția cu ”Il Luce”

Obiective setate de conducerea lui Dinamo pentru perioada următoare: ”Ne-am setat niște obiective”

Zăvăleanu, despre o revenire a lui Mircea Lucescu la Dinamo: ”Eu l-am vizitat la Kiev”

Lasă un răspuns