Andrei Nicolescu se apără în urma declarației referitoare la discuția cu ”Il Luce”

Mircea Lucescu (78 de ani) a rămas liber de contract, după ce a demisionat din funcția de antrenor al lui Dinamo Kiev.

somproduct.ro

După ce a anunțat că aventura sa în Ucraina s-a încheiat, Mircea Lucescu a fost dorit în Turcia, dar și în Superligă, unde a fost invitat public de Mircea Rednic la UTA Arad.

Dinamo București, prin vocea lui Andrei Nicolescu, a anunțat că este gata să înceapă negocierile cu Mircea Lucescu imediat ce antrenorul român va reveni în țară.

Doar că Lucescu nu pare, momentan, interesat de o revenire în România. Cel mai galonat antrenor român exclude din start posibilitatea de a prelua o echipă din Superligă.

”N-am vorbit cu absolut nimeni din România. Pentru moment nu se pune problema să mă implic la vreunul dintre cluburile din țară”, a spus Mircea Lucescu.

În urma acestei declarații a fostului antrenor al echipei naționale a României, Andrei Nicolescu a fost acuzat de declarații mincinoase și un val de critici a venit din parte suporterilor diamoviști.

Astfel, acționarul Red & White, că n-a discutat cu Mircea Lucescu despre venirea la Dinamo București. Mai mult, Nicolescu spune că nu a făcut decât să-și exprime public dorința de a-l contacta pe Mircea Lucescu pentru o discuție.

”Mi-am exprimat dorința de a avea o clarificare a poziției dumnealui în legătură cu Dinamo. Inclusiv domnul Ioanițoaia a publicat un editorial în care a scris că eu aș fi vorbit de întâlnirea cu domnul Lucescu. O să transmit un drept la replică, declarațiile mele sunt foarte clare și sunt pe toate site-urile. Sunt prea mic să discut eu de domnul Lucescu, dar e binevenit la Dinamo.

Ne facem temele și ne dorim o întâlnire cu el, să vedem ce putem să-i oferim. Nu am spus că am luat contact, că am vorbit. Valul de ură care s-a prăvălit peste mine în ultima zi… Un atac concertat, bazat pe nimic. Cine poate să citească declarațiile mele, o să înțeleagă exact ce am spus. Nu e nicio urmă de îndoială”, a spus Nicolescu în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”, de la PlaySport.

Prima declarație a lui Andrei Nicolescu, referitoare la revenirea lui Mircea Lucescu la Dinamo

”Sunt discuţii şi uşor-uşor o să găsim un numitor comun. Dar până nu vom găsi ceva concret să venim în faţa dumneavoastră… Evident că n-am avea nimic împotrivă ca domnul Lucescu să şi investească. Deocamdată suntem în stadii incipiente”, declara marți seară, conform Fanatik, Andrei Nicolescu.

Anunțul demisiei lui Mircea Lucescu: ”Este momentul să mă retrag!”

”Nu suntem atât de siguri că sunt momente de final. Era un moment în care trebuia să iau o decizie, pentru că sunt trei ani de când sunt aici și am nimerit perioada pandemiei, perioada războiului, am văzut că mulți au plecat din țară, eu am rămas. Am încercat să construim o echipă nouă… Am rămas cu copii, cu o echipă tânără. Am făcut destul de multe lucruri pentru fotbalul ucrainean. Așa a fost viața, am fost aici.

A venit un moment în care trebuia să mă gândesc să las pe cineva mai tânăr care să poată într-o relație cu jucătorii tineri să facă lucruri mai apropiate de vârsta lor. Mi-era greu din punct de vedere sentimental. Cel mai greu îmi era acel moment de reculegere pe care îl păstram înainte de fiecare meci sau când dădea lovitura de start un handicapat ajuns așa din cauza războiului.

Am considerat că este momentul să mă retrag, să îmi asum răspunderea ultimelor rezultate. Am zis că pentru un antrenor, și mai ales la experiența mea, există un moment în care trebuie să se sacrifice pentru ca ceilalți să câștige din acest lucru. Au fost mai multe impresii care m-au influențat. Sigur, o stare emoțională și toate asta. Mă gândeam de mai mult timp. Am vorbit cu președintele și i-am spus că e bine să preia cineva mai tânăr.

Eu am spus de când am început să antrenez că în cariera asta de antrenor sfârșești întotdeauna prin a fi înfrânt. Numai la echipa națională nu am fost înfrânt, pentru că am plecat după acel 4-0. Am spus că e momentul potrivit să spun stop. Dacă sănătatea îmi va permite să continui, voi continua, pentru că fără fotbal nu e viață. La cum mă simt în antrenamente și cum conduc, cred că pot să continui. Decizia trebuia să o iau. Acum mă întorc acasă, am nepoți, strănepoți.

Când m-aș gândi în felul acesta, cred că viața mea ar lua sfârșit. Încerc totuși să mă gândesc că nu e sfârșitul. Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să gândească pozitiv, să se gândească că pot fi utili. Știți cum se spune cu bătrânul, dacă nu îl ai să îl cumperi. Dar eu nu mă simt bătrân. Le doresc tuturor să nu se simtă bătrâni și să facă orice să rămână în activitate. Deci încă nu mă îngropați.

Mai rămân două zile în Ucraina să pun lucrurile la punct aici. S-a supărat pe mine președintele că am luat această decizia fără să îl consult, dar asta este, dacă îl consultam mă convingea să rămân. Sunt mândru că nu am abandonat (n.r. în perioada dificilă dată de război).

I-am spus lui Răzvan cu o zi înainte sau două că vreau să renunț. Am început cu Șahtior și am vrut să termin cu Șahtior. Aș fi vrut să termin cu o victorie împotriva lor, dar nu s-a putut. M-am dus în cabina noastră, i-am îmbrățișat pe jucători. M-am dus în cabina lui Șahtior, a fost la fel un sentiment de recunoștință, mai ales că încă au jucători care au debutat cu mine. M-am dus și la ei, i-am îmbrățișat și pe ei. 15 ani în fotbalul ucrainean înseamnă foarte mult”, a spus Mircea Lucescu, zilele trecute.

Cariera impresionantă a lui ”Il Luce”

”Il Luce” a avut o carieră impresionantă de antrenor. A debutat ca jucător-antrenor la Corvinul Hunedoara în iulie 1978. A fost selecționerul României cinci ani, din noiembrie 1981, până în octombrie 1986.

Ulterior, a stat pe banca tehnică a celor de la Dinamo (1985-1990), Pisa (1990-1991), Brescia (1991-1996), Reggiana (1996), Rapid (1997-1998, 1999-2000), Inter (1999), Galatasaray (2000-2002), Beșitkaș (2002-2004), Șahtior (2004-2016), Zenit (2016-2018), Turcia (2017-2019) și Dinamo Kiev (2020-2023).

La Șahtior Donețk a strâns cele mai multe prezențe: 573. Mircea Lucescu a înregistrat la echipa din primul eșalon al Ucrainei 397 de victorii, 85 de rezultate de egalitate și 91 de înfrângeri, obținând 2.23 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate Transfermarkt.

CITESTE SI:

Obiective setate de conducerea lui Dinamo pentru perioada următoare: ”Ne-am setat niște obiective”

Zăvăleanu, despre o revenire a lui Mircea Lucescu la Dinamo: ”Eu l-am vizitat la Kiev”

Andrei Nicolescu, deranjat de criticile ce i se aduc: ”Unii uită ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani la Dinamo”

Lasă un răspuns