Zăvăleanu, despre o revenire a lui Mircea Lucescu la Dinamo: ”Eu l-am vizitat la Kiev”

Mircea Lucescu (78 de ani) și-a stabilit viitorul după ce a plecat de la Dinamo Kiev.

”Il Luce” a renunțat la contractul pe care îl mai avea în vigoare cu Dinamo Kiev până în vara lui 2024 și, deși a primit ofertă de la echipe din Superligă, nu vrea să mai activeze în campionatul României.

Aflată într-o situație critică, Dinamo a demarat discuțiile pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să revină alături de gruparea cu care s-a identificat atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Răzvan Zăvăleanu, administrator special la Dinamo, a vorbit, despre posibila revenire a lui Mircea Lucescu în Ștefan cel Mare. Acesta a spus că o astfel de mutare ar fi extraordinară pentru club, însă nu crede că ”Il Luce” va mai face parte din fotbalul românesc.

”Vă dați seamă că ar fi fantastic, dar mai mult decât ce am citit în presă nu știu să vă spun. Mie mi s-a părut o negație categorică din partea domnului Lucescu că s-ar întoarce oriunde în fotbalul românesc. Eu l-am vizitat la Kiev acum un jumătate și era determinat că nu s-ar întoarce în fotbalul românesc, se pare că nimic nu s-a schimbat.

M-aș bucura din suflet ca Mircea Lucescu să se îndrepte spre Dinamo, dar ar trebui să fim obiectivi și să observăm că șansele sunt destul de reduse”, a afirmat Răzvan Zăvăleanu.

Mircea Lucescu la Dinamo? În drum spre București, antrenorul a lămurit orice dubiu

Antrenorul a transmis un mesaj clar legat de viitorul său și a lăsat, astfel, “portița” deschisă pentru echipe din străinătate.

(n.r. v-ați mai gândit la oferta CFR din vară?) Nu, în niciun caz. Pentru mine s-a încheiat campionatul României. Nu se pune problema. Nici nu se putea. (n.r. nu v-ați gândit la oferta lui Neluțu Varga) În niciun caz.

(n.r. veniți în Liga 1) Nu. Încă o dată spun, de ce mă pui într-o situație. Să vorbim despre ce se întâmplă pe terenul de fotbal. Atunci putem discuta fără niciun fel de probleme. Deocamdată vreau să mă întorc acasă”, a spus Mircea Lucescu.

Dinamo, CFR Cluj și UTA, prin vocea lui Mircea Rednic, l-au ofertat pe Mircea Rednic după ce au aflat vestea că a plecat de la Dinamo Kiev.

Ultimele detalii despre noul stadion al lui Dinamo

Administratorul judiciar crede că CS Dinamo și FC Dinamo vor lucra mai departe pe baze de colaborare din ce în ce mai solide. Zăvăleanu nu vede niciun risc în legătură cu identitatea clubului.

”Președintele Clubului Sportiv e foarte deschis pentru un proiect comun. Nu vorbim de o concurență nepotrivită și despre o despărțire a suporterilor, ca în alte situații. La Dinamo lucrurile sunt foarte clare. Orice colaborare între CS Dinamo și FC Dinamo nu poate fi decât în avantajul dinamoviștilor”, a explicat Zăvăleanu, referindu-se apoi și la problema noului stadion din Ștefan cel Mare:

”La CS se lucrează aproape la flux continuu în direcția noului stadion. Nu li se poate imputa lor un blocaj birocratic. În scurt timp, cred că vom vedea și fizic o materializare a eforturilor. Pe partea de documentație, s-a făcut deja foarte mult până acum”, a mai spus Zăvăleanu.

Noul stadion Dinamo, de 25.000 de locuri, ar avea:

• propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri

• spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire,

• spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
o boxă generoasă pentru presă

• spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant

• spații pentru spectatorii cu dizabilități

• tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren

CITESTE SI:

Andrei Nicolescu, deranjat de criticile ce i se aduc: ”Unii uită ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani la Dinamo”

Demiterea lui Ovidiu Burcă, subiect închis: ”Nici vorbă, Ovidiu Burcă a însemnat ceva”

Mircea Rednic în război cu Zăvăleanu: ”Trebui să-și vadă de treabă”

Lasă un răspuns