De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională

Duminică, 26 noiembrie, imediat după meciurile naționalei din preliminariile Euro 2024, ”câinii” vor da piept cu FCSB. Această partidă va fi ultima din 2023 pe cel mai mare stadion al țării.

Celelalte meciuri de pe propriul teren rămase până la pauza competițională se vor juca pe un alt stadion. Următoarele trei considerate pe propriul teren se vor disputa pe Arcul de Triumf.

Potrivit oficialilor lui Dinamo, motivul din spatele deciziei de a se muta pe «Arcul de Triumf» nu este unul financiar. Prin această mutare, Dinamo speră că se va schimba atmosfera la echipă, aceasta fiind una apăsătoare, având în vedere că roș-albii nu au mai bifat o victorie din luna august.

”Încercăm să schimbăm atmosfera. Lucrurile nu au mers bine, suntem unde suntem, poate dacă schimbăm atmosfera ajută la rezultat! Una e să ai 7.000 de oameni pe Arena Națională, pierduți în imensitatea de stadion, alta e să 5.000-7.000 de spectatori la «Arcul de Triumf».

În plus, programările de la Ligă sunt clare: Dinamo va juca doar luni seara. Câți oameni mai vin la stadion, în frig, în decembrie, la meciuri care nu sunt cap de afiș în etapă, lunea?!

Există o «gaură» de 15-20.000 de euro la fiecare meci acasă! Asta dacă jucăm pe Arena Națională. Nu există o diferență mare la pierderi între «Arenă» și «Arcul de Triumf».

Diferența este de vreo 3.000 de euro între cele două stadioane, dar măcar la Arena Națională poți aduce mai mulți spectatori. Chiar dacă «Arcul de Triumf» are o capacitate de 6-7 ori mai mică decât Arena Națională, este un stadion scump, de fapt, cel mai scump din țară pe locul ocupat de spectator! Peste tot se pierd bani”, a spus Andrei Nicolescu.

Unul dintre ele s-ar putea suprapune cu un alt eveniment, dar Andrei Nicolescu și-a exprimat convingerea că va reuși să-l programeze împreună cu posturile deținătoare ale drepturilor TV astfel încât să se poată juca pe acest stadion.

Până la sfârșitul anului, Dinamo le va mai înfrunta pe propriul teren pe Oțelul Galați în Cupa României, respectiv U Cluj și FC Voluntari în Superliga. Toate partidele sunt programate în decembrie.

”Am făcut acest demers pentru a închiria Arena Națională (n.r. pentru meciul cu FCSB) încă de acum o lună. Conta doar ziua în care Liga ne programa. Avem mici discuții legate de o dată dintre acestea trei, unde mai este un eveniment pe Arcul de Triumf. Cred că vom găsi înțelegere și la televiziuni să putem programa totul așa cum trebuie”, a mai declarat Nicolescu.

În prezent, Dinamo se află pe penultimul loc în Superliga, cu zece puncte obținute după 16 meciuri jucate. Eșecul suferit în fața Universității Craiova l-a înfuriat atât de tare pe Ovidiu Burcă încât și-a schimbat radical discursul.

Dacă până atunci avea obiceiul de a-și menaja jucătorii, convins că prestațiile se vor îmbunătăți, imediat după fluierul final al meciului de pe Ion Oblemenco i-a taxat pentru modul în care s-au prezentat și le-a transmis un mesaj ferm: nu va mai avea răbdare.

”Au trecut șase luni de când le-am cerut răgaz tuturor, să formăm o echipă. Nu mai vreau să aud că am luptat, că am avut agresivitate, că am avut dorință, lucrurile astea nu sunt suficiente pentru a câștiga meciuri.

Ca să câștigi, trebuie să fii organizat, trebuie să fii inteligent, trebuie să fii calm, să controlezi jocul. Doar din dorință și din atitudine nu poți câștiga meciuri. Eu m-am săturat să aud că echipa arată, că avem… Am stat șase luni și am absorbit toate șocurile. E momentul ca și jucătorii să dea mai mult.

Sunt șase luni în care le-am pus la dispoziție tot ce au avut nevoie ca să ajungă la un nivel bun. Nu mai ajunge doar dorința, trebuie mai mult. Am știut că va fi greu de când am promovat, știam că va fi un an infernal, dar nu mă așteptam să fim în situația asta. A fost o serie de meciuri, de evenimente, echipa și-a pierdut încrederea”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

CITESTE SI:

S-a stabilit programul ultimelor meciuri din 2023!

Eugen Voicu, noi detalii despre soluțiile pentru redresarea lui Dinamo. Ce se va întâmpla cu Ovidiu Burcă

Video I Vlad Iacob, atac dur la adresa conducătorilor lui Dinamo

Lasă un răspuns