Acționarii lui Dinamo au anunțat bugetul prevăzut clubului pentru acest sezon

Din punct de vedere sportiv traversează o perioadă nefastă, în ceea ce privește aspectul economic lucrurile par să fi intrat pe un făgaș normal pentru clubul nostru. Sau cel puțin așa susțin acționarii.

Eugen Voicu a dezvăluit că investițiile totale se apropie de 4 milioane de euro, sumă care include cheltuielile cu transferurile, cantonamentele, datoriile către foști jucători, dar și prețul plătit lui Dorin Șerdean pentru pachetul majoritar de acțiuni.

Potrivit acționarului din Ștefan cel Mare, bugetul destinat actualului sezon se ridică la 5,8 milioane de euro.

”Ar trebui să creștem mai mult partea de marketing, unde lucrurile nu se întâmplă încă la dimensiunea și la viteza pe care ni le dorim, dar momentul definitoriu va fi o dată cu ieșirea din insolvență. Atunci își va permite clubul să-și îmbunătățească activitatea.

Vor scădea și costurile dintr-o perspectivă, pentru că în momentul de față clubul Dinamo plătește niște sume destul de mari pentru administrarea judiciară. Le-am plătit la zi, nu mai există nicio restanță față de administratorul judiciar. Suma pe care am achitat-o este undeva spre 500.000 de euro.

Am investit în jur de 4 milioane de euro până acum. Am cumpărat acțiunile de la domnul Șerdean, erau programate a fi achiziționate în rate, dar până la urmă le-am achitat integral. Asta nu se consideră investiție în clubul Dinamo de către unii, dar eu zic că este investiție în clubul Dinamo.

Am asigurat cantonamentele, diferențe de costuri pentru transferurile care au avut loc, am plătit, tot spre 500.000 de euro, acele taxe, sumă pe care am dat-o unor jucători într-un mod inexplicabil, pentru că erau la masa credală și n-aveau ce să caute acolo. Dacă facem o socoteală, vorbim de 4 milioane de euro.

Referitor la buget, nu pot să spun alte cifre decât cele spuse de administratorul special. E vorba de 5,8 milioane de euro pentru acest an sportiv. În această sumă este inclus absolut tot.

Noi nu suntem decât un suport pe care îl asigurăm, pentru că decizia trebuie să le aparțină, responsabilitatea este a lor. Pentru situația în care suntem acum din punct de vedere sportiv, primul om responsabil este antrenorul, nu putem spune că nu e așa la orice echipă de fotbal, dar e și un joc al întâmplărilor pentru care s-a ajuns aici.

Probabil sunt și scuze sau elemente care pot să justifice o asemenea sub performanță, dar dacă ne raportăm la statistică, până la urmă o să compensăm această perioadă slabă cu o perioadă mai bună, să ajungem la o medie bună”, a spus Eugen Voicu, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”, de la  Playsport.

CITESTE SI:

Eugen Voicu, decizia luată în privința lui Ovidiu Burcă: ”Se impune o evaluare”

Ionuț Lupescu, sfat pentru Dinamo înaintea partidei cu FCSB

Continuă disputele între conducerea lui Dinamo și Andrei Cionca: ”Filmul se rupe când cineva vine și pune asemenea condiții”

Lasă un răspuns