Eugen Voicu, despre venirea lui Mircea Lucescu la Dinamo: ”Ne dorim imens”

În urmă cu două săptămâni, Mircea Lucescu (78 de ani) a decis să demisioneze de la Dinamo Kiev, imediat după eșecul cu Șahtior Donețk, scor 0-1.

Inițial, presa din Ucraina relata că Mircea Lucescu nu a hotărât doar să plece de la Dinamo Kiev, ci să se retragă definitiv din fotbal, lucru dezmințit de către antrenorul român.

Mircea Lucescu este decis să mai preia o formație importantă din Europa, însă, cel puțin pentru moment, vrea să stea împreună cu familia.

Agentul tehnicianului român, Arcadie Zaporojanu, a spus că nu există o ofertă propriu-zisă la ora actuală, dar “Il Luce” este sunat personal de reprezentanții anumitor cluburi.

Mircea Lucescu este dorit în Turcia, dar și în Superligă, unde a fost invitat public de Mircea Rednic la UTA Arad.

Dinamo București, prin vocea lui Andrei Nicolescu, a anunțat că este gata să înceapă negocierile cu Mircea Lucescu imediat ce antrenorul român va reveni în țară.

Eugen Voicu: ”Ne dorim imens să colaborăm cu Mircea Lucescu”

Eugen Voicu a oferit noi detalii pe marginea acestui subiect și a dat asigurări că întregul acționariat a lui Dinamo își dorește să beneficieze de serviciile reputatului tehnician, indiferent de poziția pe care ar urma s-o ocupe. Ba chiar ar fi dispus să îndeplinească toate condițiile în cazul în care acesta ar lua hotărârea de a rămâne în România.

Discuțiile concrete se lasă așteptate, însă.

Potrivit lui Eugen Voicu, această mutare s-ar dovedi benefică pentru ambele părți: clubul ar putea atrage cu mai mare ușurință noi investitori, în vreme ce ”Il Luce” ar avea prilejul de a scrie o nouă pagină de istorie.

Pe de altă parte, Ovidiu Burcă nu are, cel puțin pentru moment, niciun motiv să-și simtă postul amenințat. Mesajul transmis a fost clar și fără echivoc: se bucură în continuare de încredere, dar trebuie să redreseze situația cât mai repede posibil.

”Nu am avut o discuție cu Mircea Lucescu până în momentul de față. Ne dorim să avem o discuție cu dânsul și sperăm să reușim să facem acest lucru. Dacă hotărăște să rămână în România, cred că ar fi foarte normal să aibă o colaborare cu clubul Dinamo.

Din această perspectivă nu avem nicio rezervă, ne dorim imens să colaborăm cu dânsul și cred că vom putea să oferim toate condițiile. Orice își dorește dânsul, vom încerca să îndeplinim.

O implicare a domnului Mircea Lucescu în clubul Dinamo în momentul de față ar fi o situație win-win. Pentru noi ar fi mult mai simplu să atragem mai mulți investitori, proiectul noului stadion cred că s-ar mișca mult mai repede și domnul Mircea Lucescu ar putea să intre în istorie mai mult decât a intrat până acum, implicându-se în acest moment în proiectul nostru.

Pe de altă parte, stabilitatea financiară cred că am dovedit-o până acum, nu știu dacă s-a plâns cineva în mod deosebit că n-am asigura toate condițiile de care era nevoie pentru buna funcționare a clubului.

Ovidiu Burcă are niște merite în trecutul apropiat al acestui club. Noi am plecat la drum în acest proiect cu o viziune de stabilitate pe care vrem s-o dăm, nu vrem să schimbăm antrenorii foarte des.

E adevărat că în momentul de față se impune o evaluare pe care noi, la nivel de acționari am început s-o facem, dar din perspectiva încrederii pe care o avem, totul este în regulă. Credem că antrenorul Ovidiu Burcă poate să iasă din impas și dacă lucrul acesta se întâmplă foarte repede, memoria scurtă va fi din nou utilă și lumea va începe să se bucure din nou.

Din această perspectivă, nu avem deloc în vedere să renunțăm la Ovidiu Burcă, îi mai dăm șansa de a redresa echipa”, a spus Eugen Voicu, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”, de la  Playsport.

Mircea Lucescu nu vrea să revină în România!

Doar că Lucescu nu pare, momentan, interesat de o revenire în România. Cel mai galonat antrenor român exclude din start posibilitatea de a prelua o echipă din Superligă.

”N-am vorbit cu absolut nimeni din România. Pentru moment nu se pune problema să mă implic la vreunul dintre cluburile din țară”, a spus Mircea Lucescu.

”Il Luce” a avut o carieră impresionantă de antrenor. A debutat ca jucător-antrenor la Corvinul Hunedoara în iulie 1978. A fost selecționerul României cinci ani, din noiembrie 1981, până în octombrie 1986.

Ulterior, a stat pe banca tehnică a celor de la Dinamo (1985-1990), Pisa (1990-1991), Brescia (1991-1996), Reggiana (1996), Rapid (1997-1998, 1999-2000), Inter (1999), Galatasaray (2000-2002), Beșitkaș (2002-2004), Șahtior (2004-2016), Zenit (2016-2018), Turcia (2017-2019) și Dinamo Kiev (2020-2023).

La Șahtior Donețk a strâns cele mai multe prezențe: 573. Mircea Lucescu a înregistrat la echipa din primul eșalon al Ucrainei 397 de victorii, 85 de rezultate de egalitate și 91 de înfrângeri, obținând 2.23 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate Transfermarkt.

CITESTE SI:

Acționarii lui Dinamo au anunțat bugetul prevăzut clubului pentru acest sezon

Eugen Voicu, decizia luată în privința lui Ovidiu Burcă: ”Se impune o evaluare”

Ionuț Lupescu, sfat pentru Dinamo înaintea partidei cu FCSB

Lasă un răspuns