Răzvan Zăvăleanu, îl ”tăvălește” pe tâmplarul din Giulești: ”Nu poți să împuternicești pe nu-știu-cine”

Răzvan Zăvăleanu, a reacționat după acuzele lui Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, ca urmare a scandalului ”biletelor”.

Administratorul judiciar al lui Dinamo, îi dă replica tâmplarului din Giulești, după ce oficialul clubului de sub podul Grant, îl identifica și acuza direct în postarea sa, spune că tâmplarul care conduce Rapidul ”a fost cel puțin neinspirat” în textul pe care l-a scris. Oficialul dinamovist dezvăluie și ce au transmis giuleștenii în corespondența pe care au ținut-o cu administratorul special Andrei Nicolescu înaintea jocului.

”Domnul Șucu pretindea ceva, nu se întreba. Nu-l cunosc personal, am tot respectul pentru el. Dar cred că s-a grăbit puțin. A fost cel puțin neinspirat cu afirmațiile pe care le-a făcut. Nu e nicio legătură între legislație și ceea ce a afirmat dumnealui. Am văzut toată corespondența dintre Andrei Nicolescu și clubul Rapid.

Scrie textual că Rapid nu-și asumă deplasarea suporterilor la meciul cu Dinamo și că desemenază o persoană fizică pe care să o contactăm. Când vorbim de mii de suporteri, nu poți să împuternicești pe nu-știu-cine fără nicio calitate oficială.

Noi am lăsat posibilitatea de a fi cumpărate bilete. N-o să ne facă acum Rapidul politica de ticketing. Și nici n-o să ne spună unde să punem noi oaspeții. Au stat liniștiti cu FCSB și au primit exact numărul de tichete și au stat pe exact aceleași locuri care le-au fost repartizate și acum.

Nu avea rost să ne ridicăm poalele-n cap, când puteam găsi o formulă mult mai OK. Chiar a fost de bună credință clubul Dinamo. Cei de la Rapid nu au de ce să fie supărați pe noi, trebuie să fie pe propriul club.

I-au lăsat din mână, să se descurce singuri. Apoi, ni s-a atras atenția că n-am procedat corect, fără nicio legătură cu realitatea”, a spus Zăvăleanu.

Rapid nu a avut parte de susținerea fanilor la meciul cu Dinamo ca urmare a unui protest al acestora. Suporterii au fost nemulțumiți că Dinamo le-a dat doar 2.800 de bilete, la inelul 3 al Arenei Naționale, și au decis să nu vină deloc la meci.

După Dinamo – Rapid 1-2, Dan Șucu a criticat situația petrecută la meci și a atacant clubul din Ștefan cel Mare, acuzând faptul că Dinamo, aflată în insolvență, a refuzat să primească bani, deși, legal, nu ar avea voie.

Ce scrisese Șucu pe Facebook?

”Stimați rapidiști,

În această săptămână ați experimentat o situație care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat.

Nu este prima dată când se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânșii au luat-o are și o componentă juridică inacceptabilă.

În mod normal, o firmă (un club de fotbal este și el o societate comercială) este condusă de acționari sau de directori delegați de către acționari. În jargon, se spune că o firmă este condusă ’de cel care semnează dispozițiile de plată’.

Dinamo, însă, este un club în insolvență. În insolvență, dispozițiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acționează în numele creditorilor.

În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziție de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvență, într-o situație absolut jenantă.

Repet, acest club, deocamdată, până la ieșirea din insolvență, este condus de creditori, nu de acționari.

O situație similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susținute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat prețuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul și, normal, să-și încurajeze echipa favorită.

Practic, declarau public că n-au nevoie de fani, că n-au nevoie de spectatori, că preferă să cheltuie bani publici, adică ai noștri, ai contribuabililor, decât să se străduiască să genereze venituri proprii.

Toate aceste acțiuni sunt inacceptabile și fac foarte mult rău fotbalului românesc.

Da, galeria noastră a luat o decizie cât se poate de corectă, aceea de a protesta, iar protestul lor a fost bine organizat și foarte mediatizat.

Noi, însă, nu putem să protestăm la nesfârșit! Trebuie să începem să și progresăm! Toată lumea se așteaptă de la Rapid, care este perceput ca un club cu valori constructive, să ia atitudine și să găsească o soluție la această problemă pur distructivă.

Mesajul meu este simplu: în club, împreună cu galeria, vom căuta, în cel mai scurt timp, soluții pentru a remedia această anormalitate, pentru a ne asigura că suporterii noștri vor putea întotdeauna să participe la meciuri, să-și poată susține echipa iubită, pe Rapid”, se arată în comunicatul semnat de Dan Șucu.

CITESTE SI:

Video I Faza controversată din Bănie a creat isterie în studioul televiziunii care transmitea partida: ”Cum să faci aşa ceva? Repet, e stupid”

Video I Dennis Politic, afectat de rezultatul din duelul cu FCU Craiova: ”Îmi pare rău pentru fani”

”Dinamo, dacă vrea, iese din insolvență și într-o săptămână”

Un gând despre &8222;Răzvan Zăvăleanu, îl ”tăvălește” pe tâmplarul din Giulești: ”Nu poți să împuternicești pe nu-știu-cine”&8221;

Lasă un răspuns