Conferință de presă I Antonio Bordușanu e încrezător înaintea meciului cu UTA Arad

Dinamo București și UTA Arad se vor duela vineri seară, de la ora 20:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în ultima etapă a sezonului regulat din Superliga României.

Înaintea meciului din etapa cu numărul 30, ”câinii” vin după remiza albă, scor 0-0, cu Politehnica Iași, și se află în acest moment în subsolul clasamentului, pe poziția a 15-a. Elevii lui Zeljko Kopic au acumulat până în prezent 26 de puncte după 29 de etape desfășurate în Superliga. Șapte victorii, cinci remize și 17 eșecuri au consemnat, pe deasupra, dinamoviștii.

La conferința de presă premergătoare partidei, Antonio Bordușanu (19 ani), l-a însoțit pe antrenorul Zeljko Kopic (46 de ani).

Mijlocașul din Ștefan cel Mare, este încrezător, chiar dacă susține că va fi un meci dificil.

”Ne așteaptă un meci greu cu UTA, este o echipă bună care joacă bine, dar jucăm acasă și suntem încrezători. Sperăm să facem un joc bun și contra lui Mircea Rednic, nu vrem să creăm probleme, vrem să ne facem jocul nostru și să ne câștigăm punctele. Avem încredere, este o atmosferă foarte bună la echipă, ne-am antrenat bine săptămâna asta, dar așteptăm testul de mâine.

Dinamo este un club cu tradiție și locul lui Dinamo nu este acolo unde suntem momentan. În fotbal trebuie să joci unde te pune antrenorul, să joci acolo unde este nevoie de tine. Am jucat bine întotdeauna, ne-au lipsit anumite detalii, acum vrem să facem un joc bun și mâine. Luăm meci cu meci, vom vedea ce se va întâmpla.

Jucăm acasă, suporterii ne dau un plus de încredere, de ambiție, trebuie să le arătăm că știm ce înseamnă Dinamo. Eu trebuie să îmi fac treaba cât mai bine la club și să ajung ulterior și la națională. Toată lumea se gândește și la națională, dacă îți faci treaba cât mai bine la națională”, a spus Antonio Bordușanu, în cadrul conferinței de presă susținute astăzi.

Tânărul mijlocaș, a afirmat și că starea de spirit din sânul ”haitei”, este una bună:

”Este o altfel de stare acum la Dinamo, ești concentrat non-stop, trebuie să îți faci treaba mereu sub comanda lui Mister (n. r. Zeljko Kopic). Fanii au venit mai aproape de noi, acum pare că sunt și mai aproape”, a mai spus Bordușanu.

Ce spune Zeljko Kopic înainte de Iași – Dinamo

Tehnicianul din Ștefan cel Mare, a vorbit despre starea accidentaților după meciul cu Hermannstadt și a oferit câteva vești bune.

”Cred că în meciul cu Iași ne-am descurcat bine, prima repriză a fost echilibrat, în partea a doua ne-am creat ocazii, am fi meritat mai mult decât un punct, dar când joci în deplasare, un egal e bun. Când ratezi atât de multe ocazii, e bine și un punct.

Ne-am antrenat bine, energia e bună și suntem pregătiți pentru meciul de mâine. Ieri toți cei 27 de jucători au fost la antrenament, vedem astăzi dacă toată lumea va fi pregătită să joace. UTA e un club important, cu istorie, au suporteri mulți, au atmosfera excelentă acasă. Rednic, am respect pentru dansul și toți știm că ne așteaptă un meci greu, dar vrem să evoluăm bine acasă, în fața stadionului plin, să jucăm bine și să merităm punctele puse în joc.

Am mai înscris și goluri, nu am avut multe probleme în ultima vreme, dar mâine trebuie să fim pregătiți, asta spun mereu, ceea ce facem pe teren, e să ne apărăm bine și să creăm ocazii în treimea adversă. Între cele două zone strebuie să fim stabili, dar cele mai importante lucruri se întâmplă în primii și ultimii metri.

Mircea Lucescu e parte importantă a istoriei, mă simt bine când vine aici, când avem timp să discutăm despre fotbal, apreciez înțelepciunea dânsului și tot ce a realizat în carieră. Nu  a mai venit aici, când va dori să vină aici, e mereu binevenit la Săftica.

Cred că am făcut și lucruri bune, am adus jucători buni, am crescut nivelul jocului, în ultimele 10 partide, am fi pe locul 5 în clasament, e bine într-un campionat atât de competitiv, dar ne așteaptă muncă grea în continuare, atât pentru mine, cât și pentru jucători.

Simt că în meciurile de acasă și în deplasare, că avem susținere, când am venit, nu era stadionul plin, dar sunt bucuros că au venit alături de noi. Mă bucur pentru meciurile din deplasare, tot ce reușesc, le mulțumesc că sunt alături de noi, e important pentru noi, jucători, toți.

Selmani nu a avut presezon cu noi, mai are nevoie de timp pentru a intra în ritm de joc, se descurcă bine la antrenamente, sunt mulțumit de minutele lui în teren, de la un meci la altul va fi mai bun”, a spus Kopic în cadrul conferinței de presă.

Brigada de arbitrii de la Dinamo – UTA

Pentru meciul din etapa a 30-a din Superliga, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunțat brigada care va oficia partida dintre Dinamo București – UTA Arad.

Astfel, arbitru central a fost desemna Kovacs Szabolcs (Satu Mare). Acesta va fi ajutat de asistenții Danşa Ciprian Florin (Satu Mare) și Vodă Alexandru (Alba).

Arbitrajul video va fi analizat de Andrei Florin (Mureş) și Dumitru Ionel Valentin (Prahova).

CCA l-a desemnat observator pe Comanescu Adrian (Vâlcea).

Sold-out la Dinamo București – UTA Arad!

Miercuri, toate biletele disponibile pentru această partidă au fost epuizate, potrivit site-ului care comercializează tichete și abonamente pentru meciurile lui Dinamo de pe teren propriu.

”Câinii” se află în acest moment în subsolul clasamentului, pe poziția a 15-a. Elevii lui Zeljko Kopic au acumulat până în prezent 26 de puncte după 29 de etape desfășurate în Superliga. Șapte victorii, cinci remize și 17 eșecuri au consemnat, pe deasupra, dinamoviștii.

CITESTE SI:

Zeljko Kopic vine cu vești bune înaintea meciului cu UTA

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo București – UTA Arad

LPF a găsit soluția salvatoare în privința VAR-ului

2 gânduri despre &8222;Conferință de presă I Antonio Bordușanu e încrezător înaintea meciului cu UTA Arad&8221;

Lasă un răspuns