Dinamo, un nou pas făcut pentru ieșirea din insolvență

Dinamo, tot mai aproape de ieşirea din insolvenţă, după ultima datorie plătită.

Dinamo este tot mai aproape de ieşirea din insolvenţă, după ultima datorie plătită. Şefii ”câinilor” însă mai trebuie să plătească o sumă considerabilă de bani pentru ca echipa să facă acest pas.

Conform ultimelor informații, Dinamo mai are o datorie de 826.000 de euro. Dacă aceasta va fi plătită, clubul din Ştefan cel Mare va ieşi din insolvenţă. Oficialii ”câinilor” au plătit, până în acest moment, suma de peste 1,5 milioane de lei la ANAF. Drept garanţie până la plata tuturor datoriilor, ANAF va avea ca garanţie baza de la Săftica a ”câinilor”.

Conform planului de reorganizare al clubului, Dinamo ar urma să iasă din insolvenţă în 2025, după ce îşi va plăti toate ratele eşalonate la ANAF. Însă, oficialii ”câinilor” forţează ieşirea din insolvenţă în acest an.

Până când va ieşi din insolvenţă, Dinamo trebuie să rezolve toate litigiile cu foştii jucători. Concret, ”câinii” au litigii cu Diego Fabbrini, Ismael Lopez, Juan Camara și Rene Hinojo. Toţi aceşti jucători îşi cer salariile restante, iar suma se ridică la peste 1,1 milioane de euro. Aceste datorii faţă de foştii jucători au fost şterse de la Dinamo, după aprobarea noului plan de reorganizare al clubului.

Rămâne datoria către PCH

Odată cu achitarea datoriei către ANAF, Dinamo va ieși din insolvență, dar va mai avea de plătit o sumă importanta către Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Este vorba despre 5.830.659,56 lei, aproximativ 1,2 milioane de euro, bani care vor fi rambursați după ieșirea din insolvență conform înțelegerii dintre acționarii Red&White și APCH.

Sumele investite de R&W în club sunt sub formă de împrumut, urmând a fi ulterior convertite în capital social.

”Până în acest moment, Red&White a investit la Dinamo peste cinci milioane de euro, bani investiți sub formă de împrumut.

Noi, aceste sume, le-am pus cu titlul de împrumut, convertibili și intenția este ca toate aceste sume, după ieșirea din insolvență, să fie convertite în capital social”, a declarat Dan Gătăianțu, directorul financiar al Red&White Management.

CITESTE SI:

Conferință de presă I Antonio Bordușanu e încrezător înaintea meciului cu UTA Arad

Zeljko Kopic vine cu vești bune înaintea meciului cu UTA

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo București – UTA Arad

2 gânduri despre &8222;Dinamo, un nou pas făcut pentru ieșirea din insolvență&8221;

Lasă un răspuns