Natație I Performanțele obținute de David Popovici au propulsat România pe podium

Campion mondial la natație, David Popovici a propulsat România pe podium în clasamentul medaliilor la Campionatul European de juniori de la Otopeni. Sportivul de doar 17 ani a contribuit la totalul delegației țării noastre cu patru medalii, trei de aur și una de argint.

David Popovici a câștigat medalia de aur în probele de 200 de metri liber, ștafetă 4 X 100 de metri liber și 50 de metri liber. De asemenea, înotătorul legitimat la CS Dinamo a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4 X 100 de metri liber. Totodată, el s-a calificat și în finala probei de 100 de metri liber, care se va desfășura în cursul zilei de duminică.

În total, România a câștigat 7 medalii până duminică la Campionatul European de natație pentru juniori de la Otopeni. Pe lângă reușitele lui David Popovici, Vlad Stancu a câștigat medalia de aur în proba de 1500 de metri liber și medalia de argint în proba de 800 de metri liber. De asemenea, Bianca Costea i-a adus țării noastre medalia de argint în proba de 50 de metri liber.

Astfel, înaintea ultimei zile de concurs, România se situează pe locul trei în clasamentul general pe medalii, o postură în care țara noastră nu s-a mai aflat de mult timp în cadrul unei astfel de competiții. Primul loc în acest clasament este ocupat de Ungaria. Sportivii din țara vecină au adunat până duminică 10 medalii, 5 de aur, 3 de argint și două de bronz.

Podiumul este completat de sportivii din Polonia, care au adunat 13 medalii, 4 de aur, 3 de argint și 6 de bronz. Primul criteriu de departajare este reprezentat de medaliile de aur, ci nu de numărul total de medalii. De aceea, Ungaria este peste Polonia, deși cea din urmă are mai multe medalii în total. Nu mai puțin de 23 de țări au obținut cel puțin o medalie la Campionatul European de natatie pentru juniori de la Otopeni.

România are posibilitatea de a-și îmbunătăți palmaresul în ultima zi de concurs. David Popivici este marele favorit al finalei de 100 de metri liber, care va lua startul la ora 17:39.

CITESTE SI:

Steliano Filip nu scapă de controverse nici după despărțirea de Dinamo

Țălnar, cerere URGENTĂ înaintea debutului în noul sezon

Dinamo și-a stabilit obiectivul în noul sezon: ”Eu zic că putem”

3 gânduri despre &8222;Natație I Performanțele obținute de David Popovici au propulsat România pe podium&8221;

Lasă un răspuns