Rezultat surpriză în ultimul meci al etapei! Calcule pentru play-off

Dinamo se află la doar un pas de calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a, asta după ce la un moment dat părea departe de îndeplinirea acestui obiectiv.

Sezonul regulat al ligii secunde este aproape de final, iar ultima rundă se anunță a fi una de totul sau nimic pentru mai multe echipe.

Marți seară, a luat sfârșit etapă cu numărul 18 a ligii secunde cu un meci care ne interesa în mod direct, duelul între Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Gloria Buzău avea mare nevoie de victorie pentru a rămâne în zona de play-off, în vreme ce Unirea Slobozia se mulțumea și cu un rezultat de egalitate. Buzoienii au început în forță și au deschis scorul repede și în minutul 17 aveau deja 2-0. Până la pauză s-a făcut 3-0 și Unirea Slobozia nu a putut decât să reducă din diferență până la final. Surprinzator nu este faptul ca Gloria Buzau a invins, dar modul in care Unirea Slobozia a cedat un duel decisiv.

După acest rezultat, ultimele trei „bilete” se vor da în urma rezultatelor din etapa cu numărul 19.

Unirea Dej, Dinamo și Gloria Buzău pornesc cu prima șansă și dacă iau toate cele 3 puncte vor avea accesul garantat în play-off. Un pas greșit este așteptat de Unirea Slobozia și Concordia Chiajna.

Gloria Buzău are meci cu Minaur Baia Mare, rămasă fără Mihai Iosif, care și-a dat demisia.

Cei de la Slobozia se vor duela cu trupa lui Dan Alexa, FC Brașov, cea care a sperat și ea la play-off, în timp ce Unirea Dej va juca în deplasare, la CSM Slatina, formație care de asemenea s-a dovedit a fi incomodă pe parcursul sezonului ligii secunde.

Cum se face departajarea

Primul criteriu de departajare al echipelor este rezultatul direct, urmat apoi de golaverajul general mai bun și de numărul mai mare de goluri marcate.

„Articolul 27 – Clasamente” din ROAF este cel care determină modul de departajare al echipelor:

„punctul 3” – Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

  • a) Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • b) golaverajul mai bun în jocurile directe;
  • c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  • d) numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
  • e) golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate
  • jocurile din campionat);
  • f) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;

„punctul 4” – Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene.

Meciurile directe dintre echipele cu 30 de puncte în clasament:

Gloria Buzău – DINAMO 2-1

DINAMO – Unirea Slobozia 1-0

Gloria Buzău – Unirea Slobozia 3-1

În această horă ar putea intra și Unirea Dej, Concordia Chiajna și FC Brașov.

Unirea Slobozia – Unirea Dej 1-1

DINAMO – Unirea Dej 2-3

Unirea Dej – Gloria Buzău 2-3

Concordia Chiajna – DINAMO 0-1

Concordia Chiajna – FC Brașov 0-1

FC Brașov – DINAMO 0-2

Dinamo în drum spre PLAY-OFF

Echipa noastră a început perfect noul an și are două victorii din tot atâtea posibile. În prima rundă din 2023, „câinii” au trecut cu un zdrobitor 6-0 de Unirea Constanța, pentru ca în weekend-ul trecut să o învingă pe CS Șelimbăr, în deplasare, cu 2-1.

Dinamo pare a avea cea mai ușoară misiune când vorbim de adversarul direct, unul aflat într-o perioadă dificilă, Poli Timișoara. Bănățenii au pierdut primele două meciuri din 2023, 1-3, cu Dumbrăvița, și 1-3, cu Poli Iași, și ocupă locul 19 în clasament.

Înainte de primul meci din acest an, jucătorii au fost vizitați în cantonament de Andrei Nicolescu, cel care deține 60% din firma Red&White, care a preluat acționariatul clubului.

Acesta le-ar fi promis jucătorilor echipei o primă de 20.000 de euro în cazul în care câștigă toate cele 3 partide rămase din sezonul regulat și se califică în play-off.

De asemenea, fotbaliștii au primit unul dintre salariile restante, iar acum se află la doar 90 de minute de această primă consistentă oferită de cei din noua conducere.

Vlad Iacob a comentat un posibil scenariu în care Dinamo ratează play-off-ul Ligii 2

În ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 2, Dinamo o întâlnește pe Poli Timișoara, duminică, de la ora 13:00, pe stadionul Arcul de Triumf.

Înainte de ultima etapă din sezonul regulat, administratorul special de la Dinamo a vorbit despre situația din vestiar, spunând că toată lumea este optimistă cu privire la accederea în play-off.

Vlad Iacob a punctat că nu vor fi luate măsuri drastice în cazul în care echipa nu-și va îndeplini acest obiectiv, urmând a lua de la capăt lupta pentru revenirea în primul eșalon în sezonul următor.

„Atmosfera la echipă e una bună, privesc cu încredere către această partidă, am speranța că vom obține un rezultat mult așteptat, anume victoria, și vom reuși astfel să accedem în play-off.

Obiectivul nostru pentru actuala stagiune a fost să ne luptăm pentru play-off. Toată lumea își dorește ca Dinamo să fie în play-off și să revină în Liga 1, ar fi benefic pentru tot fotbalul românesc.

Nu avem altceva de făcut decât să terminăm sezonul și să o luăm de la capăt, nu există o consecință dramatică, dar e un scenariu pe care nu ni-l dorim”, a declarat Vlad Iacob.

CITESTE SI:

Volei feminin I Mihaela Pamfil și Adina Roșca, anunță calificarea în Final Four-ul Cupei României

Mesaj important din partea programului DDB după schimbarea acționariatului din Ștefan cel Mare

”Câinii” fac SOLD-OUT cu Timișoara!

3 gânduri despre &8222;Rezultat surpriză în ultimul meci al etapei! Calcule pentru play-off&8221;

Lasă un răspuns