Legende ale clubului Dinamo, deplâng situația actuală a „câinilor”

De mai bine de peste zece ani, Dinamo nu reuşeşte să se impună în fotbalul Românesc, iar acum se află în cel mai delicat moment din istoria clubului. După ratarea play-off-ului, dinamoviştii au ratat şi calificarea în semifinalele Cupei României, iar despre investiții consistente, nu se poate vorbii, după ce principalul finanţator a anunțat vinderea clubului.

epiesa.ro

Unii dintre cei mai titraţi fotbaliști ai lui Dinamo care au jucat semifinale de Cupa Campionilor Europeni sau Cupa Cupelor sau care au adunat nenumărate trofee în tricoul alb-roșu, susțin la unison că echipa favorită, Dinamo, a ajuns într-o prăpastie a mediocrităţii.

Ion Pârcălab (76 de ani): „E cel mai urât moment din istoria clubului. Îmi este foarte rușine! Eu am luat 4 titluri consecutive la Dinamo, am avut performanțe și nu mă pot uita la așa ceva. Îmi vine să plâng, vă rog să mă credeți! Următorul pas este retrogradarea. Când mă uit ce susținere au jucătorii ăștia când joacă pe Arena, nu-mi vine să cred. Păi, noi care am construit istoria măreață a lui Dinamo nu am avut niciodată așa fani cum au ei! Râde lumea de noi, primesc bancuri pe telefon, mă doare foarte tare”.

Cornel Dinu (69 de ani): „Problema e că nu a existat o gândire unitară și continuă. Ori crești jucători, ori aduci jucători. S-a ajuns ca echipa să semene cu un ghiveci, iar ghiveciul nu e mâncare de toate zilele, ci de post. Dinamo e în post de performanță! Mă doare pentru că e cel mai prost parcurs din istorie. În ritmul acesta se pierde suflul extraordinar al suporterilor, pe care, paradoxal, noi nu l-am avut când am făcut performanțele istorice ale clubului. E nevoie de o strategie clară. La toate echipele din lume există un director sportiv care are continuitate în strategie indiferent de antrenorii care vin și pleacă. La Dinamo probabil că ori nu există, ori nu se implică, ori nu e ascultată o astfel de persoană. S-a greșit foarte mult în perioada Contra-Mutu”.

Ionel Augustin (62 de ani): „Sunt foarte revoltat, dar încerc să nu mă exteriorizez. S-au făcut prea multe experimente cu jucători și antrenori. Vai de capul meu cât de rușine îmi este! Cât am fost la scoutingul lui Dinamo am spus încă de acum trei ani că trebuia investit un milion de euro în trei sau patru jucători foarte buni care să fie așezați lângă fotbaliști de valoare ca Mevlja și Palici. Nu m-a ascultat nimeni! Te băteai la titlu cu Mircea Rednic pe bancă. E singurul antrenor bun. În rest s-au făcut experimente cu antrenorii, or la Dinamo nu se face așa ceva. Ne-am pierdut identitatea sută la sută și e foarte dureros”.

Ion Marin (62 de ani): „Selecție proastă, rezultate și mai proaste! Au greșit și Contra, și Mutu, și Miriuță, și conducerea, toți! Ai ratat tot, dar problema e că nu există niciun strop de speranță că va mai fi bine. E dureros, grav, alarmant. Dacă vor fi bani, atunci la vară o să iei 10-12 jucători noi, dar până se acomodează va trece ceva vreme. Dacă nu vor fi bani? Vai de mama noastră atunci! Florin Bratu a câștigat campionatul național de juniori. Cum de n-a ajuns niciun junior la prima echipă? Când îi rodezi? Ar trebui să se dea credit ăstora mai tineri, 5-10-30 de minute, treptat. Și trebuie avută o discuție sinceră cu jucătorii, dacă mai au chef de Dinamo. Să se facă evaluare dură până la vară. Domnii antrenori n-au vrut să se pună rău cu fotbaliștii! Unde au fost antrenorii, masorii, staff-ul administrativ când au fost ăia 3-4-5 la băutură? Și pe Messi dacă-l aduci acum nu cred că poate reuși minuni cu actualul lot! N-am nimic cu domnul Negoiță, dar nu poți să nu-l folosești, să-l apropii de echipă pe Cornel Dinu, cu bunele și cu relele lui. E chestie de personalitate, de ce poate transmite în vestiar un Dinu față de oricine altcineva de la club! Gigi Becali ne dă lecții. Chiar dacă MM Stoica a făcut pușcărie, l-a luat lângă el, fiindcă omul ăla transmite ceva. Mutu și cei care au mai fost și-au urmărit proiectele lor, scurte, propriile interese”.

Cornel Țălnar (60 de ani): „Rușinea rușinilor! Înfricoșător și grav este că nu se mai vede lumina de la capătul tunelului. Bine că pleacă mai mulți jucători la vară, deși ar trebui schimbați vreo 15. Asta e când nu ai „gloanțe” și nu poți aduce jucători. Ar trebui promovați tineri de la club, altă șansă nu există acum. Ce-o să facem acum, o să ne bucurăm de o victorie cu Juventus Colentina și de un punct afară la Sepsi? Sper ca oamenii de la echipă, de la club, să conștientizeze cu adevărat unde naiba am ajuns, fiindcă și-n play-out va fi greu. De ce? Păi, dragii noștri adversari cu cine vor vrea să-și facă un nume? Cu Dinamo! Vor intra pe teren ca să ne dea cu el în cap, au simțit că se poate”.

Claudiu Vaișcovici (55 de ani): „Mi-e teamă să nu ajungem să avem soarta Rapidului. Dinamo a adus mulți expirați sau plutonieri pe care a crezut că-i face generali. S-a ajuns la o bătaie de joc generală. Praf și pulbere. Străinii vin aici, ori se umflă și pleacă la mai bine, ori se îngrașă de bine și noi rămânem cu buza umflată. Hai să-i aruncăm în luptă pe jucătorii noștri, măcar să murim pe mâna lor! Ce să-l mai iei pe Raț la 36 de ani? Ne încurcăm reciproc”.

Ioan Ovidiu Sabău (50 de ani): „S-a greșit mult strategia! E clar că e nevoie de bani. Cât investești contează 95%. Trebuie să ai doi sau trei oameni care toată ziua să urmărească meciuri intregi și după să se ducă la fața locului și să urmărească țintele de transfer pe viu și asta timp de luni de zile. Doar așa poți face transferuri bune, nu pe ultima sută de metri. Să spui că vrei să crești tineri de valoare în România este o utopie. Nu are nimeni răbdare”.

Florin Cheran (70 de ani): „Nu vreau să folosesc cuvinte categorice, dar este o mare umilință. Este cel mai slab sezon din istoria clubului. Lucrurile sunt simple, totul pleacă de la investitori. Ai bani, faci treabă, nu ai bani, nu faci! Fotbalul s-a transformat într-o industrie. Și să crești tineri e foarte costisitor. Gândiți-vă cât l-a costat pe Hagi să facă o Academie de succes!”

Reclame