Mircea Lucescu este dezamăgit și transmite un mesaj dur după alegeri: ”Performanța să o facă de acum futsal și fetele! Ele au decis viitorul!”

Mircea Lucescu (72 de ani), se declară dezamăgit de rezultatele alegerilor pentru preşedinţia FRF.

evomag.ro

„Il Luce” consideră că, odată cu rezultatul acestor alegeri, fotbalul românesc a pierdut mulți foști jucători care „au făcut ceva” pentru acest fenomen și spune că marile performanțe nu pot fi aduse de futsal sau de fotbalul feminin.

„Am văzut o schimbare totală de responsabilitate în fotbalul românesc, în sensul în care diferenţa trebuie s-o facă futsal sau cum se zice şi fetele. Ele au decis ce va însemna viitorul fotbalului românesc, ce nivel de performanţă vom aştepta. Au câştigat administraţia şi capacitatea de a organiza alegerile împotriva performanţei viitoare. Din păcate, în acest moment, noi pierdem un număr foarte important de jucători care au făcut performanţă pentru fotbalul românesc şi care au vrut să determine o anumită direcţie de performanţă. Să sperăm că această dezvoltare a fotbalului de masă va ajuta în viitor pentru a crea o echipă naţională puternică.

Ăştia suntem! Contează mai mult micile atenţii decât evaluarea corectă a potenţialului oamenilor care pot să aducă fotbalului performanţă, imagine şi respect. Când s-au înfiinţat atâtea competiţii în ultimul an, fiecare competiţie a avut un număr de echipe, fiecare echipă a avut un vot. Astăzi, votul a fost decis de fotbalul feminin şi fotbalul de sală! E o pată pentru toată ţara, nu numai pentru fotbalul românesc”, a declarat Mircea Lucescu.

Fostul jucător și antrenor a lui Dinamo, prevede un viitor lipsit de performanţă fotbalului românesc.

„Sincer vă spun, sunt dezamăgit. Îl vedeam (n.r. – preşedinte pe Ionuţ Lupescu). Dincolo de a conduce o federaţie de fotbal, există şi o responsabilitate faţă de iubitorii fotbalului, aceea de a se bucura de performanţă. Performanţele nu pot fi aduse de nişte oameni care nu au avut nicio treabă cu fotbalul de performanţă. Performanţa puteau s-o aducă, într-adevăr, cei care au făcut performanţă pe terenul de fotbal”, a adăugat Lucescu.

Reclame