„Câinii”, optimişti înaintea „Derby-ului de România” | Ce echipament au solicitat jucătorii pentru partida cu FCSB

FCSB și Dinamo se vor întâlni duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională, în cadrul celei de-a doua etape a noului sezon în Liga I.

evomag.ro

Conform editiei tiparite a Gazetei Sporturilor, „câinii” lui Florin Bratu au solicitat să joace în al treilea rând de echipament în „Derby de România”.

Echipamentul negru este unul pe placul suporterilor, având în vedere că este primul în topul vânzărilor după prezentarea oficială. Emblema clubului pe acest tricou este cu alb și negru, personalizată pe modelul sponsorului tehnic, iar pe aceasta apar desenați cei doi câini de pe stemă. A fost dorința suporterilor și reprezintă, conform declarațiilor oficiale, și un omagiu adus fotbaliștilor care s-au sacrificat pentru club de-a lungul anilor.

Mai mult, la mijloc există și o superstiție. Dinamo a mai avut echipament negru în istoria recentă a clubului în ediția 2016/2017, iar „câinii” au învins-o atunci de trei ori consecutiv pe FCSB. În perioada noiembrie 2016 – martie 2017: 3-1, 4-1 și 3-1.

watchshop.ro

Denis Ciobotariu (20 ani), fiul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu, este încrezător înaintea partidei de duminică: „Am crescut în spiritul lui Dinamo, acela de a trebui să-ți învingi mereu rivalii, așa că suntem conștienți că trebuie să batem Steaua. Am învins în derby-uri la juniori, sper să fie bine și la prima echipă. Normal, visul meu cel mare e să joc într-un astfel de meci și să dau gol”.

„Noi ne gândim doar la victorie și să-i facem fericiți pe suporteri. Eu cred că vom câștiga. Ar fi fantastic să dau gol. Știm că întâlnim o echipă foarte puternică, dar și noi avem o mare poftă de performanță”, a declarat Diogo Salomao.

  • Ciobotariu face parte începând cu acest sezon din lotul primei echipe a lui Dinamo, fundaşul evoluând la clubul din Ştefan cel Mare de când s-a apucat de fotbal. Are selecţii la reprezentativele U17, U18 şi U19 ale României.

Lasă un răspuns