Giani Kiriţă înainte de FCSB – Dinamo: “Steaua e duşmanul de moarte!”

Ca de fiecare dată, înaintea marelui derby al României se fac tot felul de declaraţii războinice. Unul dintre dinamoviştii care trăiesc la intensitate maximă acest meci este Giani Kiriţă (41 de ani).

Fostul mijlocaş a jucat la Dinamo în perioada 1997 – 2003 şi a câştigat titluri şi Cupe, în 2000 reuşind eventul. A fost căpitan al roş-albilor şi e unul dintre idolii tribunei. A evoluat alături de Hîldan, Lupescu, Florentin Petre sau Marius Niculae, cu toţii fiind antrenaţi de către Cornel Dinu. Acum, într-o perioadă în care jucătorii sunt motivaţi prin discursuri motivaţionale sau filmuleţe de pe youtube, fostul stâlp al defensivei dinamoviste a povestit cum îi pregătea “Mister” pentru un derby.

Dinamo vine după o victorie obţinută cu Voluntari, în timp ce FCSB este în căutarea primelor puncte din Liga 1, după ce a pierdut în prima etapă în faţa celor de la Astra. Kiriţă a explicat şi faptul că elevii lui Bratu ar trebui să joace degajat diseară contra FCSB-ului: “E un meci de început de campionat, partida pe care toată lumea vrea să o vadă, dar nu trebuie să fie stresaţi. Ei nu ai nimic de pierdut, doar de câştigat. Nu e presiune atât de mare, nu e penultima etapă şi se joacă pentru titlu! Ce-mi doresc? Victoria! Nu mă interesează să fie multe goluri, mă interesează să bată Dinamo. Asta e tot ce contează: să dai un gol mai mult ca advesarul!”

Fostul lider din teren al roş-albilor a avut un mesaj şi pentru contestatarii lui Bratu.

evomag.ro

“Ceea ce mă bucură e că văd foşti colegi care antrenează, deci vine cineva din urmă şi asta e cel mai important. Gura lumii nici pământul nu o astupă. Mereu se găseşte câte un cârcotaş să zică că nu are licenţă, dar o să o ia! Oricum, nu joacă hârtia”, a încheiat fostul mijlocaş defensiv.

Giani Kiriţă a comentat şi o presupusă revenire a lui Cristi Borcea în fruntea lui Dinamo şi consideră că este aproape imposibilă. Kiriţă, având şi argumentele sale în legătură cu această variantă: „Toţi dinamoviştii ne dorim ca Borcea să revină la Dinamo, dar cred că acest lucru este aproape imposibil. Cel puţin pentru perioada următoare nici nu se pune problema. Eu am vorbit cu Cristi. Sufletul său ar vrea să ajute imediat Dinamo, dar fizic, momentan cel puțin, nu poate să o facă. Cristi are nevoie de o pauză. Trebuie să se refacă din toate punctele de vedere. O să plece la tratament şi în străinătate.

Nu i-a fost deloc uşor în închisoare lui Cristi. Dar cui îi este uşor acolo? Hai să fim serioşi! Nu ştiu dacă legea permite acest lucru, dar eu cred că dacă Borcea mergea acum în vestiarul lui Dinamo, copiii ăştia ai lui Bratu se încărcau sută la sută cu energie de «câini» adevăraţi pentru meciul ăsta cu Steaua sau FCSB, cum naiba îi spunem acum. Vă daţi seama ce impact ar fi avut prezenţa lui Cristi acolo. Pe noi, Cornel Dinu şi Cristi Borcea doar cu prezenţa în preajma noastră ne făceau să devenim «câini» adevăraţi. Nici nu ne mai gândeam la prime când venea vorba de astfel de meciuri”, a mai spus fostul căpitan al „cîinilor”.

Lasă un răspuns