Cornel Dinu, critică dur defensiva din Ștefan cel Mare: „Multă ignoranță, puțină pricepere!”

Sub comanda lui Bratu, Dinamo arată excelent pe faza ofensivă, însă apărarea e una cu mari carenţe.

bestkids.ro

Dinamo a primit 6 goluri în ultimele două meciuri de campionat, lucru de neconceput pentru o legenda dinamovistă, precum Cornel Dinu. Mister nu a ezitat să-i critice pe fundașii lui Dinamo pentru prestația dezastruoasă din înfrângerea suferită luni la Mediaș.

„Dinamo putea să fie egalată și de Voluntari, în prima etapă, în ultimul minut. Cu FCSB, Dinamo a egalat în minutul 90 printr-o lovitură de cap norocoasă. La ce marcaj face Bălașa, era normal să se întâmple așa ceva. La Mediaș, Dinamo a condus doar câteva minute, apoi a revenit în întunecime.

La Dinamo nu știu dacă pot să afirm că sunt doi apărători buni în echipă. Corbu e la încercare, Popescu e un fel de speranță fără nicio scăpare, Katsikas e bun lângă Zorba Grecul, să danseze Sirtaki. Popovici își lovește coechiperul și de aici iese autogol. Nu poți să primești atâtea goluri.

E vorba de un echilibru dinamic. Corbu e apărător? Popovici, săracul, e apărător? Ce aport defensiv au Nistor, Hanca sau Mahlangu? Cum să nu primești 7 goluri în 3 meciuri? Am luat gol cu FCSB din pancreasul lui Penedo (n.r- golul doi al FCSB-ului, reușit de Florinel Coman din corner). Multă ignoranță, puțină pricepere!

evomag.ro

Drama noastră, nu doar la Dinamo, e calitatea conducătorilor și a antrenorilor, care nu sunt în stare să evalueze capacitatea reală a loturilor. Steaua face transferuri, dar nu-și dă seama încă de la început că îi mai trebuie un fundaș central. Așa e și la Craiova, dar și la alte echipe ale noastre, mai ales la cele importante, care se luptă pentru primele locuri.

Mai intervine și capacitatea profesională a antrenorilor. E dramatic ce se petrece cu școala de antrenori. Numărătorul de cornere Vochin e consilier pe probleme tehnice, iar șeful școlii de antrenori e un renegat de la municipalitate. Mai e unul, Tăbârcă, acest nume blestemat. Din programa antrenorilor români s-au scos cu ignoranță anatomia, fiziologia, pedagogia, psihologia, limba străină, dar și teoria antrenamentului. Astfel, apar antrenori pe bandă rulantă. Criminali ai fotbalului, care n-au niciun fel de pregătire”, a declarat Cornel Dinu, la Digi Sport.

Reclame