Marco Ehmann, pregatit de debutul la prima echipa a „câinilor” | Fundaş central a fost integralist în amicalul cu Israel

Marco Ehmann este unul dintre cei mai interesanţi juniori pe care Dinamo îi are în curte.

evomag.ro

Fundaşul central de doar 18 ani, s-a născut în Germania, din părinţi români, joacă pentru echipa de tineret a lui Dinamo şi evoluţiile bune i-au adus convocarea la naţional României sub 19 ani. Ehmann a jucat în amicalul selecţionatei Under 19 a României și reprezentativa similară a Israelului, disputată marţi la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia și câştigat de ”tricolori” cu 2-1. La final, dinamovistul a încercat să explice ce înseamnă pentru el (jucător născut în Germania), să joace pentru România.

”(n.r. întrebat cum se simte să joace pentru România) Bună întrebare. Cred că pentru orice jucător este foarte important să joace în echipa naţională. Fiind vorba despre România, pentru mine este cu atât mai important, având în vedere că părinţii mei sunt născuţi aici. Mă bucur că fac parte din această echipă. (n.r. întrebat dacă înţelege limba română) Un pic, un pic. Da, am învăţat câteva cuvinte. Am învăţat limba. Ştiu câteva cuvinte. Sper ca peste câteva luni, zile sau săptămâni să vorbesc din ce în ce mai bine şi să învăţ totul cât mai repede”, a declarat Marco Ehmann pentru Telekom Sport.

Ehmann a fost transferat încă din iarnă de Dinamo, dar – cum este născut şi crescut în Germania – a fost nevoit să împlinească 18 ani pentru a juca pentru seniori. Pe 3 august a devenit major, astfel că Ehmann aşteaptă acum să debuteze în Liga 1:

”(n.r. întrebat când va debuta pentru Dinamo) Trebuia să aştept până împlineam 18 ani. S-a întâmplat acest lucru săptămâna trecută. Aştept câteva hârtii. Sper ca de săptămâna viitoare să fac parte din lotul echipei. Niciodată nu m-am bucurat aşa tare de o aniversare precum acum. Şi mă bucur să joc la Dinamo pentru că este un club mare, cu tradiţie şi sunt mândru că fac parte din echipă”, a mai spus Marco Ehmann.

În vârstă de 18 ani, Marco Ehmann s-a născut în Germania, acolo unde au emigrat părinţii săi. A început fotbalul la juniorii lui Spaichingen şi a trecut apoi pe la Reutlingen, Freiburg, Borussia Dortmund şi tineretul lui Karlsruhe. La începutul anului, a fost transferat de Dinamo, la insistenţele lui Florin Bratu, care-l cunoştea de la naţionala U18 a României. În trecut, Marco Ehmann a jucat şi pentru naţionalele U15 şi U16 ale Germaniei.

Reclame