Continuă disputa verbală de la distanţă dintre Bratu şi Cornel Dinu

Duelul declaraţiilor dintre Florin Bratu (38 de ani) şi Cornel Dinu (70 de ani) continuă şi după Dinamo – Viitorul 1-0, primul meci din noul sezon în care echipa din Ştefan cel Mare nu a primit gol.

bestkids.ro

Înaintea partidei, Mister i-a dat lecţii lui Bratu despre cum să se apere, iar antrenorul din Ştefan cel Mare nu a rămas dator: „Mister Dinu e simpatic, mă amuză de foarte multe ori. Şotronul nu ştim să-l jucăm, îl invit la antrenamente să ne arate cum se joacă”, a spus Bratu, la interviul acordat după cele 90 de minute în care a anihilat perfect linia ofensivă a Viitorului.

„Mister” a reacționat într-un interviu acordat gsp.ro.

„Nu mă surprinde atacul nejustificat al lui Bratu la adresa mea. N-ar fi trebuit să răspund după principiile că „vulturii nu se hrănesc cu muște” sau „leul nu întoarce capul la zgomotul altor animale”. Pentru că nu numai eu am constatat că e obraznic cu prea multă lume, după doar câteva luni de antrenat prima echipă a lui Dinamo, infatuat și împopoțonat la prima victorie.

La IQ-ul pe care îl dovedește Bratu, trebuia să mă aștept că nu înțelege figura de stil cu șotronul. Mă face chiar simpatic, cu tupeul său obraznic, nefăcând altceva decât să mă invite să fiu pe viitor mai atent la ceea ce antrenează și face. Și cu adevărat și mai simpatic decât crede el. Uită poate că joacă săptămână de săptămână, iar eu am să mă uit și mai atent de cât o făceam până acum din fotoliu, fiind vorba chiar de Dinamo.

Mă simt nevoit să fac unele precizări. Eu m-am referit doar la vulnerabilitățile sistemului defensiv constatate de foarte multă lume în primele 3 jocuri din campionat, ca și în cele de pregătire. Doar atât deocamdată. La care am adăugat transferurile nejustificate ale lui Popovici și Axente, când îi ai pe tinerii Olteanu, Popa și Moldoveanu, care deja au confirmat.

Introducerea jucătorilor tineri este de apreciat, dar ea are nevoie de consecvență. În sensul că i-a trimis în teren pe Olteanu și Ciobotariu doar după eșecurile defensive din primele trei etape. Promovarea jucătorilor tineri s-a făcut la Dinamo ca o tradiție cu mulți ani înaintea lui. E firesc să nu știe istoria reală a „câinilor roșii”.

El a evoluat pentru noi doar două sau trei anotimpuri, dar aș vrea să revin la observațiile mele. Ele nu s-au referit la felul în care se antrenează la Dinamo, ci la modul superficial în care sunt pregătiți antrenorii în Școala Federală și ce am auzit că se practică funcționăresc în antrenamentele de la noi”, a declarat Cornel Dinu, pentru sursa mai sus citată.

Prezent în studioul studioul emisiunii ”Fotbal Club”, Florin Bratu (38 de ani) nu a ocolit deloc ”subiectul Cornel Dinu”. Tehnicianul lui Dinamo a spus că nu se poate vorbi, din punctul său de vedere, despre un conflict cu ”Mister”, ba chiar a spus că-l respectă pe acesta și că ideile diferite sunt normale din moment ce fac parte din generații diferite.

”Nu am nicio problemă cu domnul Cornel Dinu! Din contră, îl urmăresc cu atenție, chiar țin cont de părerile dânsului. Drept dovadă, mi-am dat seama că s-au făcut multe greșeli la Mediaș, și am schimbat și sistemul de joc și abordarea și a ieșit un meci pe care l-am câștigat pe merit cu Viitorul.

Cornel Dinu este un om care a realizat multe la Dinamo, din toate punctele de vedere, nu-i putem lua aceste merite, și ca jucător și ca antrenor. Îl respect mult pentru asta, dar se pare că avem idei diferite, nu cred că este un lucru anormal. Pe mine, părinții m-au educat să respect oamenii în vârstă, așa cum o fac și în momentul de față.

evomag.ro

Probabil că provenind din școli de antrenori diferite, cu gânduri diferite, cu lucruri noi care se fac acum, au apărut și aceste diferenduri. Dar, nu se poate vorbi de un conflict. Eu îl respect așa cum este dânsul, încerc să-l înțeleg. Acesta este stilul dânsului și nu vreau să comentez mai mult.

Eu am comentat după meci cu umor, despre șotron, dar vreau să vorbesc mai mult despre fotbal, despre echipa mea. Fotbalul a avansat, sunt metode noi de antrenament pe care eu le folosesc, dar mai preiau și din ideile dânsului, nu am de ce să mă supăr. Eu am altfel de metode, fiecare cu stilul lui! Nu am pus în practică ideile domnului Dinu, nu vreau să copiez pe nimeni. M-am consultat inclusiv cu Mister Ilie Dumitrescu. Probabil că, fiind dinamovist veritabil, va fi mai tolerant de acum înainte și-mi va da doar detaliile care mă vor ajuta”, a spus Bratu, pentru Digi Sport.

Reclame