VIDEO | Florin Matache, dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo, după „minunea de la Liberec”

27 august 2018, s-au împlinit 9 ani de la una dintre cele mai importante performanțe europene ale unei echipe românești din ultimii 20 de ani.

Florin Matache, portarul care a calificat-o pe Dinamo în grupele Europa League în anul 2009 când a apărat penalty-ul decisiv în meciul cu Slovan Liberec, a povestit în cadrul emisiunea ProSport LIVE, un moment cu Ousmane N’Doye în prim plan. După meciul de la Liberec, senegalezul a început să plângă, mărturiseşte actualul antrenor-jucător de la Flacăra Horezu.

Florin Matache: ”Era util. A ajutat echipa, cel puţin la Dinamo a jucat bine în perioada aceea, dar era greu de stâpânit. Ca antrenor, trebuia să creezi o relaţie apropiată, să-l faci să înţeleagă cam ce vrea antrenorul de la el. Avea momente, apărea prin ziare mai dezbrăcat, mai îmbrăcat, mai cu lanţuri la gât. Era stilul lui, modul lui de a se comporta. Era un om care ajuta, care se pregătea, muncitor, trebuia să ştii cum să-l capacitezi, cum să-l ţi-l apropi.

Credea că nimic nu e imposibil. El nu a jucat în acel meci (n.r. – meciul de la Liberec), v-am spus, urma un meci cu Steaua şi a fost păstrat pentru acel joc. După meci, ţin minte şi acum, era într-un colţ şi plângea singur, şi toţi l-am întrebat: ‘De ce plângi? Ce-i cu tine de plângi?’, (n.r. – răspunsul): ‘Că nu am jucat în această victorie extraordinară, care va rămâne peste ani’. Era sufletist, pentru echipă, dar avea momentele lui când îşi pierdea capul.”

  • În cariera sa, Florin Matache a mai evoluat pentru Metalul Plopeni, Dinamo, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Otopeni, U Cluj, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Concordia Chiajna şi Academica Clinceni.

Lasă un răspuns