Florentin Petre: „Un club ca Dinamo merită mult mai mult”

Învins clar de Dinamo, 3-1 la Galaţi, Florentin Petre (43 de ani) nu uită de perioada glorioasă petrecută în Ştefan cel Mare. Fostul căpitan al lui Dinamo, antrenorul lui Dacia Unirea Brăila, prima adversară a lui Claudiu Niculescu, a anunţat că, la un moment dat, va călca pe urmele lui Niculescu şi va deveni, la rândul lui, antrenorul „câinilor”.

evomag.ro

Conştient de diferenţa mare de valoare dintre Brăila şi Dinamo, fostul mijlocaş dreapta nu a avut prea multe aşteptări de la acest duel.

„Am început puţin mai greu, dar am văzut că au o mobilitate a jocului mult mai bună. A trebuit să luăm două goluri ca să ajungem la un nivel bun de joc. Nu suntem pregătiţi fizic, avem foarte mulţi străini, dar fac tot ce depinde de mine să îi aduc la un nivel de pregătire bun pentru a putea scăpa de retrogradare.

Am făcut atâţia ani performanţă acolo, sunt prieten bun cu Claudiu Niculescu. Vom fi prieteni toată viaţa, aşa suntem crescuţi şi educaţi de acest club. Nu m-a surprins plecarea lui Bratu, pentru că noi, antrenorii, avem această soartă când nu există rezultate, mai ales la un club cum este Dinamo. A rămas să plătească antrenorul, dar nu ştiu ce s-a întâmplat între ei. Situaţia nu a fost plăcută, la un club mare de afară nu o să vedeţi niciodată aşa ceva. Doar la noi, la români. Dar viaţa merge înainte, cu jucătorul rămas şi antrenorul plecat”, a spus „Piticul”.

Om de care se leagă trecutul plin de trofee al lui Dinamo, Petre se înscrie pe lista dinamoviştilor care vor să îl întoarcă pe Ionel Dănciulescu, cel care în urmă cu 4 zile și-a dat demisia din postul de director general.

„Vreau să-l întorc și eu, pentru că Danciu este un profesionist adevărat, un băiat de milioane. Îmi doresc din toată inima ca el să revină la sentimente mai bune. Bineînțeles, cel mai mult îmi doresc să fie respectat”, a precizat antrenorul de la Dacia Unirea Brăila.

„Îmi doresc din toată inima ca Dinamo să aibă rezultate bune. Un club ca Dinamo merită mult mai mult. Cu o organizare bună, cu antrenorul pe care îl au, cu jucătorii care sunt, cu o concentrare mult mai mare la toate nivelurile, cu siguranță vor ajunge acolo unde Claudiu a făcut performanță și unde am făcut împreună”, a mai spus fostul căpitan al lui Dinamo.

Petre, recunoaste că își dorește să o antreneze pe Dinamo: „Va veni şi timpul meu să antrenez Dinamo. Deocamdată, mai am foarte mult de muncă. Îmi place să muncesc, de aceea am luat-o de jos în meseria aceasta”, a mai punctat tânărul antrenor.

  • 8 trofee a cucerit Florentin Petre ca fotbalist în România, toate cu Dinamo: 3 titluri titluri de campion în Liga 1 (2000, 2002, 2004), 4 Cupe ale României (2000, 2003, 2004, 2005) și o Supercupă a României (2005).
  • 259 de meciuri și 43 de goluri are Florentin Petre în Liga 1 la Dinamo, pentru care a jucat din 1994 până în 2006.
Reclame