Cornel Dinu, după numirea lui Mircea Rednic la Dinamo: „Rednic a demonstrat că este o sabie, dar nu încape în teacă şi altcineva”

Presedintele consiliului de administratie de la Dinamo Nicolae Badea si Cornel Dinu, au participat la semnarea parteneriatului de imagine, in baza caruia dealerul de automobile Porsche Bucuresti Nord va pune la dispozitia echipei dinamoviste sapte masini.

Claudiu Niculescu nu mai este antrenorul echipei Dinamo, anunţul oficial fiind publicat pe site-ul clubului. „Clau-Gol” a fost principal în trei partide, în care a acumulat o victorie, un egal şi o înfrângere, iar în locul acestuia ar urma să fie adus Mircea Rednic.

evomag.ro

Fostul jucător de legendă al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a vorbit despre această mutare surprinzătoare de antrenor.

“Ca la noi la nimeni! România în acest moment este deprofesionalizată, nu mai contează pasiunea şi competenţa şi asta se întâmplă şi în fotbal. În schimb contează nevoia angajatorului de angajat şi invers. Eu am avut rezerve în momentul în care Niculescu a fost numit antrenor la Dinamo. Una este să fii jucător şi alta antrenor. Claudiu Niculescu a fost un jucător bun, de execuţie, care avea calităţi certe şi la cum am văzut, credeam că este un antrenor mobilizator, care în momentul în care vine la club ia 3-4 decizii dramatice care să schimbe echipa. În schimb, el e un antrenor contemplativ. Niculescu nu este un mobilizator, el nu a fost nici ca jucător un mobilizator şi nu va fi nici ca antrenor. Probabil, aduerea lui a fost inspirată de familia naşului Pandele, specializată în tunuri financiare şi chemat lume la pupat de moaştele Sfintei Parascheva. E bine că un om inteligent ca Alexandru David a reuşit să găsească o soluţie. Şi-a dat seama la timp că echipa mergea spre retrogradare.

Părerea mea este că la Dinamo cel care trebuia să vină înaintea lui Bratu era Gigi Mulţescu. Echipa era într-o situaţie delicată, era nevoie de un antrenor cu experienţă care ştia cum trebuie să gestioneze situaţia. Dar recunosc că aceste schimbări dese de antrenori mă surprind. Este un record mondial, nu cred că s-a mai întâmplat ca după 20 de zile sau 13 antrenamente cum spune Claudiu, să fie schimbat un antrenor. Dar ca să ai o conducere care să pună totul la punct este nevoie de oameni care să aibă competenţă, care să ştie cu ce se mănâncă fotbalul, să fie familiarizaţi cu fenomenul. De unde să ştie ei ce fel de antrenor ai nevoie? Pe unii nu îi recomandă decât nevoia de bani. În fotbalul românesc, în ultimii ani au apărut personaje care preiau echipe de fotbal şi merg pe principiul “Asta-i pohta ce-am pohtit”.

teamdeals.ro

Rednic este un antrenor foarte bun, dar nu va fi uşor. La Dinamo au fost transferuri făcute aiurea, atmosfera nu este cea care trebuie şi există şi multe lacune de pregătire. Problema este mai delicată la club şi rămâne de văzut dacă Rednic va putea până în iarnă să modifice. Rednic a fost un jucător foarte bun, a demonstrat ca antrenor, dar rămâne de văzut dacă poate reuşi cu materialul pe care îl are la dispoziţie. La ultima sa venire a demonstrat că este ca o sabie, el taie şi spânzură, dar este o sabie care nu intră în aceeaşi teacă şi cu altcineva. Urmează meciurile cu Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna, iar apoi va fi un maraton pentru că se joacă până târziu în decembrie. Va fi greu să le facă pe toate peste noapte”, a declarat Dinu pentru fanatik.ro.

  • Claudiu Niculescu a rezistat doar 20 de zile pe banca lui Dinamo, el fiind demis după doar două meciuri în care a obţinut un punct din meciurile cu Sepsi şi FC Botoşani.
  • Rednic se întoarce la Dinamo după doi ani, ultimul meci pe banca formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare fiind înfrângerea din finala Cupei României cu CFR Cluj.
Reclame