AVANCRONICĂ | Dinamo Bucureşti – Academica Clinceni

Dinamo București va primi vineri de la ora 21:00 pe teren propriu vizita formației Academica Clinceni într-un meci contând pentru runda a IV-a a Ligii I.

  • Cele două echipe se vor duela în premieră în cea mai importantă competiţie internă din România.

După ce campionatul trecut a “reușit” cea mai proastă clasare din istorie, Dinamo are acum cel mai slab început de sezon de la înființare. „Câinii” sunt cu zero pe linie, dar au avut un program foarte greu, întâlnindu-le pe Viitorul în deplasare, pe Universitatea Craiova acasă și pe CFR Cluj în deplasare. Starea de spirit este foarte proastă, dar totul se poate schimba dacă echipa pregătită de „secundul” Sebastian Moga va câștiga meciul cu Academica Clinceni. Jucătorii trebuie să își folosească toată energia pentru acest succes, întrucât de rezultatul partidei cu penultima clasată poate depinde viitorul lor în această meserie.

Antrenorul secund al lui Dinamo, Sebastian Moga, a anunțat joi, într-o conferinţă de presă, că are probleme de lot și trei jucători sunt accidentați și nu pot fi recuperați până la ora meciului. Aceștia sunt: Nistor, Mrzljak și Brito.

“Avem ceva probleme de lot, trei jucători accidentați care nu pot fi recuperați, Nistor, Mrzljak și Brito. Echipa s-a pregătit bine, avem speranțe mari pentru meciul cu Clinceni, i-am văzut și în meciul cu Craiova, i-am văzut și personal la meciul cu Clujul care s-a jucat la Voluntari, e o echipă care joacă, o să fie un meci dificil, dar cu încredere, dăruire, ambiție, o să câștigăm.

Antrenor principal este Eugen Neagoe. Noi suntem antrenori secunzi, a fost cooptat în staff și Iulică Mihăiescu, să ne dea o mână de ajutor, dar antrenor e Neagoe. A fost ieri (n.r. – miercuri) la băieți, le-a spus să se pregătească, să fie serioși la antrenamente, că are mare încredere în ei că de acum vor scoate rezultate bune. Normal că Eugen ne dă programul de antrenamente, de meciuri, cum joacă echipa, în ce sistem jucăm, nu facem de capul nostru. Este decizia lui de a reveni în fotbal, momentan este antrenorul lui Dinamo, mai departe nu știu exact, dar Eugen nu poate sta departe de fotbal”, a declarat Sebastian Moga la conferință de presă.

Academica Clinceni a avut un program aproape la fel de greu ca și Dinamo, cu mențiunea că în primele trei runde s-a bătut doar cu CFR și cu Universitatea Craiova, locul Viitorului fiind luat de Poli Iași între adversari. De altfel, ilfovenii au jucat și au pierdut la Iași (0-2) în ultima rundă, drumul până în orașul moldovean durând 11 ore, din cauza defectării autocarului!

Ilie Poenaru a anunțat conducerea că echipa nu poate face față în Liga I cu actualul lot de jucători, iar o primă măsură a fost luată prin aducerea atacantului Laurențiu Buș, care ar putea fi pe foaie pentru meciul cu Dinamo. Revine fundașul central Andrei Răuță, care a fost suspendat pentru duelul de la Iași. Astfel, Chatziterzoglou se va întoarce în linia mediană, unde îl va avea alături pe Șuț, jucător transferat la FCSB, dar rămas la Academica sub formă de împrumut.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Moura, Bejan, Grigore, Sin – Mrzljak, I. Filip, Bru – D. Popa, Montini, R. Moldoveanu.

Clinceni: Calancea – G. Matei, Răuță, Patriche, Dobrescu – Chatziterzoglou, Șut – R. Ion, Buziuc, Cr. Dumitru – Vojtuš.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

DINAMO: – 24 ani şi 11 luni;
Academica: – 24 ani şi 6 luni.

Lasă un răspuns