Inimă bună, Nea Ovi!

Ovidiu Semen, team-managerul echipei de handbal al lui Dinamo, a fost internat de urgență în Danemarca, înaintea partidei câștigată de „câini” cu 32-31, în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin.

TRAGEDIA DIN HANDBALUL ROMÂNESC

Ambulanța a venit chiar înainte de meciul de Champions League de aseară. Lui Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo, i s-a făcut rău. După 20 de minute în care medicii de pe ambulanță s-au luptat să-i stabilizeze inima, Nea Ovi a fost dus la spitalul din Odense, unde va trebui să rămână câteva zile, până când medicii vor decide dacă poate călători cu avionul spre casă.

Nea Ovi este inima echipei de handbal, o echipă care aseară a terminat pe locul 1 al grupei EHF Champions League, la 6 puncte distanța de locul 2, cu 17 puncte din 20.

7 victorii, 3 egaluri, NICIO ÎNFRÂNGERE.

Dar aseară am fost aproape de cea mai grea înfrângere. Omul ăsta care poate să mute munții a trecut pe lângă moarte.
Degeaba am fi câștigat totul pe teren, dacă am fi pierdut meciul cu viața.

Asta se întâmplă atunci când îți pui cordul la bătaie pentru a ridica handbalul și vezi că FRH muncește din greu pentru a-ți distruge toată strădania.

De unde am DEDUs asta? Vă spunem acum…

TRAGEDIA HANDBALULUI VINE DIN BIROURILE FRH

Atenție, aici nu mai e vorba despre Dinamo, ci despre tot ce înseamnă handbal feminin și masculin în România.

Suntem la un pas de cea mai mare dramă din ultimele decenii. Suntem loviți din două direcții: dinspre EHF și dinspre FRH.

Forul european a impus criterii noi care ne vor ține departe de Champions League.
Dar am putea lupta pentru a ne câștiga dreptul să fim acolo, la masa bogaților, pe prima scenă. Nu ne temem de asta.

LOVITURA CEA MAI CRUNTĂ vine însă de la ai noștri. FRH, în cel mai pur stil românesc, lucrează din greu la tăierea crăcii de sub picioare. Au inventat niște criterii de legitimare atât de absurde încât echipele românești vor fi forțate să rămână fără majoritatea jucătorilor aduși de afară.

E ca și cum la fotbal s-ar permite transferuri doar de la Liverpool, Real, Barcelona sau Ajax.

O astfel de măsură o poți lua treptat, după ce te apleci mai întâi catre creșterea juniorilor români, nu prin decapitarea celor care trag handbalul în sus.

După ce am pierdut cea mai frumoasă poveste românească prin prăbușirea Oltchimului în urmă cu câțiva ani, fără vina Federației, acum suntem gata de decimarea tuturor echipelor, de la Constanța până la Turda și Baia Mare. Sunt atâtea orașe care trăiesc sportul la intensitate doar în jurul unei echipe de handbal, pentru că atât le-a mai rămas.

Dar are grijă Federația să ne frângă și ultima speranță, gonindu-ne jucătorii și trimițându-ne în lumea a treia a handbalui, unde ne vom bucura la câte-o victorie chinuită cu Senegal.

Se vor trezi oare domnii de la Federație?
DA, dar se va întâmpla tot în stil pur românesc, pentru că de obicei ne trezim CÂND ESTE PREA TÂRZIU.

Vă spunem doar că noi suporterii nu vom sta cu mâinile în sân. Vom trece peste orice rivalitate, ne vom unii cu suporterii celorlalte echipe și vom lupta cu voi. Ne veți auzi refrenul la fiecare meci și nu numai. Înverșunarea noastră va deveni virală.

Inimă bună, Nea Ovi!
Și minte mai luminată, domnule Dedu!”, este mesajul publicat de Peluza Cătălin Hîldan.