Noi detalii despre vânzarea lui Dinamo. Ionuț Negoiță: „Logic ar fi să le cer și asta am de gând să fac”

Ionuț Negoiță dorește să vândă Dinamo deoarece nu mai poate susține financiar echipa.

Afacerea dintre Ionuț Negoiță și investitorii spanioli stă să cadă deoarece acționarul dinamovist nu este convins de bunele intenții ale cumpărătorilor. Negoiță vrea să cedeze pachetul de acțiuni deținut la Dinamo unor oameni cu bani.

Acționarul de la Dinamo a cerut o garanție lui Herminio Menendez, cel care vrea să cumpere echipa din „Ștefan cel Mare”. Ionuț Negoiță a dezvăluit că fanii sunt de acord cu vânzarea clubului către finanțatorii din Spania, dacă aceștia demonstrează „puterea financiară” prin a depune o garanție de 3 milioane de euro, de care să depindă tranzacționarea.

„De ceva vreme clubul Dinamo este finanțat de către suporteri. Vreau să le mulțumesc acestora pentru eforturile pe care le fac. Le-am spus în repetate rânduri că sunt discuții pentru cedarea clubului și îmi doresc foarte mult ca afacerea cu spaniolii să se materializeze. Fanii sunt de acord cu această mutare din principiu pentru că doresc un investitor puternic la Dinamo. În discuțiile purtate cu acești oameni interesați eu am acceptat tot ce mi s-a cerut. Pe lângă discount-uri și o serie de garanții. Dar în acest moment nu am nicio garanție de la acești spanioli. Logic ar fi să le cer și asta am de gând să fac.

Dar vreau să atenționez suporterii că lucrurile ar putea pica în momentul în care cer dovezi financiare. M-am gândit să cer drept garanție un cont cu 3 milioane de euro în care acești bani să fie blocați, iar tranzacția să fie condiționată de folosirea acestor bani strict pentru Dinamo. Urmează să înaintez această cerere spaniolilor”, a declarat Ionuț Negoiță pentru ProSport.

Mai mult, patronul lui Dinamo a mărturisit că părțile implicate au avut parte de o bună comunicare, însă ceea ce lipsește în acest moment este încrederea în realizarea tranzacției spre binele echipei noastre. Negoiță susține că și suporterii au un cuvânt de spus în a da „ok”-ul final.

„Mi-au cerut tot, le-am dat ce au vrut, dar acum vreau și eu să văd că nu sunt doar povești. Vreau o minimă garanție că există bani dedicați unui club, de fapt mai mult decât un simplu club, este vorba despre un simbol al României, Dinamo. Dacă suporterii consideră că nu trebuie să fac asta, eu pot renunța la acest lucru, dar nu vreau să îmi asum eu această decizie de a nu cere garanții și de a da clubul fără o minimă garanție”, a mai punctat Ionuț Negoiță.