VIDEO | Sergiu Hanca are încredere în Adrian Mihalcea: „Aceasta e cea mai importantă misiune”

Fotbalistul clubului polonez Cracovia, Sergiu Hanca (28 de ani), e la curent cu ce se întâmplă în jurul lui Dinamo. Mijlocaşul susține că Adrian Mihalcea este o variantă bună pentru postul de antrenor la Dinamo, însă nu crede că acesta poate să schimbe fața echipei noastre, deoarece soarta formaţie depinde doar de jucători.

Hanca a evoluat sub comanda lui Adrian Mihalcea în perioada 2017-2019, când actualul antrenor de la Dinamo era secund la naționala României.

„Foarte puțin am lucrat cu dânsul la echipa națională, cu el secund, dar vedea lucrurile foarte corect, cum trebuie în ziua de astăzi. Cred că e o variantă bună, dar la Dinamo în ziua de azi nu poți spune care e varianta bună și care e varianta rea. Nu e ușor pentru el. Era un vis pentru el să antreneze Dinamo, dar e cam dificil. E cel mai greu moment, trebuie să unească vestiarul, care e pe un butoi cu pulbere. E dificil pentru că depinde doar de acei jucători din vestiar. Aceasta e cea mai importantă misiune, să creeze o relație foarte strânsă între jucători”, a declarat Hanca, la ProSport Live.

Eforturile făcute de suporterii dinamovişti nu au fost în zadar! Dinamo va lua licența pentru sezonul următor întrucât fanii au virat cei 180.000 de euro necesari pentru achitarea datoriilor primordiale. Sergiu Hanca a lăudat iniţiativa fanilor de a dona, dar consideră că, pe termen lung, nu donaţiile suporterilor sunt soluţia, pentru a salva situaţia. Soluția fiind venirea unui alt investitor.

„A fost un gest frumos pentru a ajuta echipa, ei au fost mereu alături de echipă, dar nu cred că aceasta este calea de a salva Dinamo, fanii nu pot salva la nesfârşit această echipă, aportul lor trebuie să fie altul, să fie alături de echipă la bine şi la rău, să-i susţină.

Mi-aş dori să vină orice spaniol, arab, chinez, să vină lângă echipă, să investească bani şi să o ducă pe Dinamo acolo sus pentru că Dinamo este o stare de spirit, un brand şi e foarte greu şi lumea acceptă foarte greu acest lucru, posibilitatea de a dispărea”, a declarat fotbalistul.

  • 600.000 de euro este cota lui Sergiu Hanca, conform transfermarkt.com
  • 8 goluri și 8 pase decisive a dat Sergiu Hanca în 30 de partide bifate pentru Cracovia, în acest sezon