Cortacero nu poate vinde acțiunile la Dinamo nici dacă vrea: „Cineva sus pus vrea ca Dinamo să dispară! Cortacero nu poate vinde fără acordul lui Negoiță”

Marius Bacria, administratorul ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, a vorbit despre situația în care se afla clubul nostru și a declarat că este foarte greu ca un investitor să aleagă să bage bani la echipă.

Acesta a detaliat problemele financiare din „Ștefan cel Mare” și a spus că Pablo Cortacero nu poate vinde acțiunile clubului fără acordul lui Ionuț Negoiță. La finalul intervenției, Bacria a făcut o acuzație gravă, spunând că cineva care a fost în fotbal vrea ca Dinamo să dispară.

„Eu stau pe acolo de 14 ani și știu ce se întâmplă. Paharul e mai mult plin decât gol. Sunt multe găuri de astupat. Pe 31 martie e termenul limită pentru plata datoriilor pentru a lua licența pentru Liga 1. Știți despre ce sumă de vorba? De aproape 2 milioane de euro. Ca să nu vorbim de cheltuielile curente.

Nu avem bani să trecem strada și ne gândim să plătim 700.000 de euro către ANAF pentru a nu pierde jumătate din Săftica? Că cealaltă jumătate s-a dus. Dacă Negoiță te dă afară de la Rin, rămâi pe drumuri. Dacă îți ia utocarul, rămâi cu ăla din Liga 2 (n.r. – unul vechi). Situația e groaznică!

Iar situația juridică e și mai complicată. Să zicem că aduce Șerdean pe cineva, așa cum am citit prin presă, care să dea un milion de euro. Foarte bine, să fie primit. Dar cum dă banii? Donație nu se poate. Ca împrumut? Cu ce garantezi împrumutul? Trebuie să ai contract de împrumut. Care e garanția?

Din ce am înțeles, Cortacero nu vrea să vândă acțiunile. Să zicem că ar fi de acord, nu poate să vândă acțiunile! Firma Lotus, înființată de Drăghia ca să protejeze vânzarea la licitație de către Nicolae Badea, nu i-a plătit banii lui Negoiță pentru 93% din acțiuni. Asta înseamnă 38 de milioane de lei. Negoiță a vândut acțiunile, dar Lotus nu a plătit.

Cortacero a preluat datoria și ca să scape de ea se poate înțelege cu Negoiță, care poate cere 1 leu, 5 lei sau 38 de milioane. Cortacero e administrator unic la Lotus, dar nu poate să vândă decât cu acordul lui Negoiță. Cortacero a vrut să facă ceva, dar nu pe banii lui. Care investitori spanioli? Că doar el e. E singur. Am văzut că lumea se întreabă de ce FRF sau LPF nu s-au interesat să vadă cine e acționar la Dinamo? Păi, nu s-a schimbat acționarul, ci s-a schimbat patronul lui Lotus.

Încă ceva, Lotus, care s-a înființat cu un capital de 200 de lei, a plătit imediat 2 milioane de euro către Nicolae Badea. Într-o țară normală, mascații erau la ușa lui Drăghia”, a spus Marius Bacria în cadrul unei emisiuni de la Digi Sport.

Bacria susține că cineva orchestrează falimentare și chiar dispariția lui Dinamo, pentru a-și ascunde unele lucruri nu tocmai legale făcute în Ștefan cel Mare: „Există cineva care vrea neapărat ca Dinamo să dispară, din interese clare ale persoanei respective și acel cineva e foarte sus, pe o scară de la 1 la 10, el e cam la 8-9. Cred că nu e singurul. A fost trecător prin fotbal.

Ar vrea să dispară Dinamo ca să dispară și o sarcină pe care o are în cârcă dacă se întâmplă ceva cu un verdict în justiție în următoarea perioadă. Eu sunt convins că este exclusă varianta cu Cristi Borcea. Aia e ceva de domeniul fanteziei, deci Cortacero nu e omul lui Cristi”, este de părere Marius Bacria.

  • Dinamo ar avea datorii totale de aproape 8 milioane de euro.
  • Asociația Fotbal Club Dinamo București, a lui Nicolae Badea, are 7 la sută acțiuni la Dinamo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s