VIDEO | Sorin Colceag: „Se pune foarte multă presiune pe Cătălin Hîldan jr.”

Sorin Colceag (49 de ani), actualul antrenor de la echipa secundă a lui Dinamo, a vorbit la GSP Live despre situația lui Cătălin Hîldan jr. (18 ani), fundașul central și nepotul „Unicului Căpitan” al lui Dinamo. Tehnicianul afirmând că tânărul care abia ce a împlinit 18 ani e supus unei presiuni enorme.

„Adevărul e că se pune foarte multă presiune pe Cătălin la acest moment. Este un copil ca oricare dintre ei. Toți sunt copiii lui Dinamo și toți merită șanse. Ca să putem evalua la sfârșit, trebuie să le dam șanse.

Nu cred că am rolul de profet. Rolurile mele sunt să depun toate eforturile și să-i ajut pe toți să crească, iar mai apoi să le dau tuturor șanse. Pe Cătălin Hîldan se pune foarte multă presiune, repet. Și eu am fost tată de fotbalist, toți ne dorim binele copiilor, dar se face prea multă atmosferă în jurul lui, care nu e firească. E un copil foarte bun, e muncitor, e respectuos, face tot ceea ce poate, la fel ca toți ceilalți. Viitorul ne va arăta unde va fi și ce se va întâmpla. Dar trebuie lăsat în pace și tratat ca toți ceilalți. Tuturor li se oferă șanse egale”, a spus Colceag.

Chiar Sorin Colceag este cel care i-a oferit primele minute lui Cătălin Hîldan jr. în Liga 3. La primul meci pe banca echipei secunde al lui Dinamo în partida cu Concordia Chiajna 2, scor 5-0.

În minutul 54 al întâlnirii disputate în „Ștefan cel Mare”, la scorul de 2-0, Cătălin Hîldan Jr. a fost introdus pe teren în locul lui Valentin Borcea (18 ani). Acesta a jucat și în cadrul partidei amicale disputate în Ucraina, cu Dinamo Kiev, scor 0-3, pentru prima echipă a „câinilor”. Antrenorul Gigi Mulțescu a apelat la tânărul fundaș pe finalul meciului.

„L-am debutat, a fost o conjuctură favorabilă, o conjunctură pe care oricum o dădeam fiecărui jucător din lot. La un moment dat, situația lotului creează astfel de conjuncturi. Trecem printr-o situație în care avem multe accidentări. A trebuit să prioritizăm echipa de seniori, care într-o perioadă avea nevoie de foarte mulți jucători, plus că alți jucători s-au îndreptat către echipele de juniori, care aveau posibilitatea unor performanțe la campionatele de Elite. E normal ca toți să aibă șanse.

În acest moment, echipa a doua nu are un obiectiv de performanță. Avem doar rol de formare, de creștere. Atunci e absolut normal și firesc să dăm șansa tuturor. Eu nu am simțit presiune din partea suporterilor. Nu l-am simțit marginalizat. Este un copil introvertit, dar asta nu înseamnă că nu relaționează cu ceilalți. Nu am văzut vreo animozitate între ei.

Dacă ar putea fi cineva supărat pe Cătălin, ar fi cel care joacă pe postul lui. Niciun alt jucător nu poate fi supărat că joacă el. De ce să se supere alții că Hîldan junior joacă pe postul de fundaș dreapta? Încă o dată, noi dăm posibilitatea tuturor să joace”, a mai spus tehnicianul.

Acesta lucru vine după ce, pe 26 martie, Emil Ursu, cel care a condus „satelitul” lui Dinamo bună parte din acest campionat, dezvăluia, imediat după plecarea sa din Ștefan cel Mare, că a fost amenințat de către fanii dinamoviști din cauza refuzului de a miza pe nepotul lui Cătălin Hîldan la echipa a doua.

„DDB m-a forțat să folosesc un jucător. Pe Cătălin Hîldan. Eu sunt crescut la Dinamo, iubesc Dinamo, nu o să vorbesc niciodată urât de Dinamo. (…). Nu pot folosi jucători care nu merită să joace. Am avut o discuție cu unul dintre cei care conduc DDB acum două săptămâni, a venit pentru o discuție în particular cu mine. Mi-a spus că trebuie să îl forțez pe Cătălin Hîldan să joace.

Eu îl stimez pe nea Marin Hîldan, am jucat contra lui Cătălin Hîldan și l-am și antrenat, am respect pentru el din toate punctele de vedere. Dar ca un jucător să joace la echipa a doua, trebuie să fie cel mai bun la juniori. Atunci cu drag îl promovez și îl bag la echipa a doua. Am zis că în momentul de față nu poate să joace la echipa a doua, dar ce pot să fac pentru el este să îl las să se antreneze cu mine la echipa a doua și dacă mă ajută rezultatele, să îl debutez și să îi dau drumul ușor-ușor, să prindă încredere în el”, a spus atunci fostul antrenor al lui Dinamo 2.

Lasă un răspuns