CS Dinamo a câştigat procesul cu Nicolae Badea! Anunţul făcut de ministrul de Interne

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că CS Dinamo a câştigat procesul cu fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo, Nicolae Badea. Un nou complex sportiv va fi ridicat pe locul actualului stadion.

“Aşa cum ştiţi, blocajul a existat în realizarea unui complex sportiv la Dinamo, în pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, şi a fost generat de aceste litigii în instanţă. În luna aprilie am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem nici un fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici din punct de vedere al litigiilor juridice.

În consecinţă, terenul pe care ne aflăm astăzi, pe actualul amplasament al stadionului, aparţine statului român şi putem să luăm în calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament. Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante.

După ce primim confirmarea de la Compania Naţională de Investiţii, pentru că va trebui să ne introducă în lista sinteză, să apară un nou ordin de ministru, cu o listă reactualizată, atunci cu siguranţă voi comunica public foaia de parcurs despre care vorbim. Dar, da, este este veste foarte bună pentru suporterii dinamovişti”, a declarat Bode, citat de Agerpres.

Stadionul Dinamo a făcut parte dintre cele 4 arene care trebuiau reconstruuite în vederea găzduirii Euro 2020 de către Bucureşti. Acesta a fost singurul scos de pe listă din cauza litigiilor cu o societate care îi aparţine lui Nicolae Badea.

S-a luat în calcul şi varianta de a se construi în zona velodromului, dar vecinii din apropiere au făcut plângeri în justiţie. Dinamo va trebui să îşi găsească un alt stadion pe durata contrucţiei.

Lucrarea ar urma să fie atribuită la finalul lui 2021, iar în 2022 ar putea începe lucrările, potrivit gsp.ro, care citează surse din cadrul ministerului.

ACS FC Dinamo, societatea lui Badea, avea posibilitatea de a face recurs la decizia Curţii de Apel, dar nu a făcut uz de acest drept.

Lasă un răspuns