Răzvan Zăvăleanu, prima reacție după ce a aflat că Dinamo riscă să fie depunctată

Dinamo riscă să fie depunctată din cauza datoriilor, dar Răzvan Zăvăleanu e convins că acest lucru nu se va întâmpla.

Conform regulamentului, Dinamo ar putea pierde până la 9 puncte, la finalul lunii noiembrie. Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar în ”Ștefan cel Mare”, a anunțat că o eventuală decizie poate fi atacată în instanță.

Cum ar putea Dinamo să fie depunctată

Cluburile cu licență pentru Liga 1 sunt monitorizate pentru a stabili dacă încă mai îndeplinesc criteriile necesare pentru păstrarea licenței. Criteriile respective țin de situația economică a clubului, cât și de infrastructură.

O astfel de monitorizare ar urma să aibă loc pe 30 noiembrie, iar Dinamo are motive serioase de panică.

Dinamo trece a doua oară prin insolvenţă. Prima dată când a apelat la o astfel de procedură a fost în 2014, insolvenţă din care a ieşit la doar un an şi trei luni. Din 2020 încoace, s-au acumulat datorii de 7,5 milioane de euro la Dinamo, dintre care mai mult de jumătate au fost plătite din efortul DDB, din drepturile tv sau sponsori. „Câinii” au deja datorii către alte cluburi, către angajați și către ANAF. Astfel, echipa lui Mircea Rednic va pierde câte trei puncte pentru fiecare categorie menționată anterior.

În total, Dinamo poate pierde până la 9 puncte. În prezent, echipa noastră are doar 7 puncte în clasament, cu un bilanț aproape dezastruos: două victorii, un egal și opt înfrângeri. Dacă depunctarea lui Dinamo ar fi aplicată acum, „câinii” ar cădea pe ultima poziție în Liga 1, cu -2 puncte.

În replică, administratorul judiciar al clubului a depus o solicitare către instanță pentru a urgenta judecarea cazului și pentru a evita o depunctare.

„Riscul acesta există nu numai pentru Dinamo, ci pentru orice echipă la monitorizare, dacă există nişte datorii. Din punctul meu de vedere, regulamentul nu poate să bată legea. În ideea de a fi acoperiţi 100%, am fi vrut să avem planul de reorganizare gata până în noiembrie. Însă vom vedea cum stau lucrurile. Nu ne agităm mai mult decât este cazul. Este o problemă la care evident că suntem atenţi.

La mareea de creditori pe care o avem, cinci creditori înseamnă foarte puţin. Ne puteam aştepta să avem mai multe contestaţii. Am făcut o adresă în sensul ăsta. O adresă care, în mod normal, face parte din documentele confidenţiale de la dosarul cauzei.

Optimist am fost de la bun început. Cunoaştem riscurile, am ştiut despre ce e vorba. Nu este cum ar fi o surpriză chestia asta. A fost în atenţia noastră. În niciun caz nu mă gândesc că va fi depunctată Dinamo. Evident, există căi de atac, dar nu mă gândesc deloc la chestia asta pentru că nu cred că vom ajunge în situaţia respectivă. Potrivit legii, datoriile nu pot fi plătite decât după aprobarea planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

  • Anterior, Răzvan Zăvăleanu a anunţat că problemele financiare de la Dinamo ar putea fi rezolvate abia în 2024 sau 2025, dacă nu va apărea niciun investitor important.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s