Reacția lui Iuliu Mureșan după un nou eșec al lui Dinamo: ”Eu zic că deja e alarmantă situația”

FC Voluntari – Dinamo, meciul care a încheie etapa cu numărul 16 din Liga 1, s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Iuliu Mureșan, a avut un discurs dur după eșecul contra formației ilfovene, spunând că aștepta o altă reacție din partea jucătorilor după pauza de două săptămâni provocată de meciurile echipei naționale.

Administratorul special al lui Dinamo, a lansat și săgeți către antrenorul Mircea Rednic, pentru jucătorii pe care i-a adus în Ștefan cel Mare, despre care crede că nu au avut niciun impact bun asupra echipei. Austriacul Petar Gluhakovic chiar a greșit la ambele goluri ale celor de la FC Voluntari.

„E un deja-vu la Dinamo, din păcate. Până acum, se întâmpla de multe ori ca în minutul 20 să fie 2-0 pentru adversar. De data asta am condus noi, dar pe o scădere a nivelului de joc am luat primul gol. După aceea, am luat și al doilea gol. Cei care sunt datori sunt jucătorii. Administrația a reușit să dea salariile la zi, un lucru care nu e normal în Liga 1, am reușit să deblocăm transferurile, azi s-a aprobat planul de reorganizare și am scăpat și de depunctarea de 9 puncte.

Fără punctele alea, eram la -1 și poate nu mai aveam nicio șansă. Cei care sunt foarte datori față de club, față de fani, față de meseria lor sunt fotbaliștii. Nu-mi place să critic, dar nu e acea stare de spirit pentru obținerea victoriei. E și un blocaj mental după atâtea meciuri fără puncte, cred că ultima victoria a fost prin 2 august, deci sunt atâtea luni de când nu s-a obținut o victorie. Sunt niște cifre foarte proaste, foarte dezonorante pentru noi și fotbaliști. Ei ar trebui să fie cei care să se lupte în teren, să conteze mai mult și să aducă puncte. Am adus 8-9 jucători, a venit Mircea Rednic, a mai adus 5 jucători și totuși nu se schimbă nimic în teren și la echipă. Sunt îngrijorat și foarte nemulțumit”, a spus Mureșan.

Acesta chiar i-a numit pe unii fotbaliști ai echipei „foști jucători” și se teme că va fi prea târziu dacă revirimentul lor va veni abia după pauza din iarnă.

„Sper că se vor îndrepta lucrurile, deși, la un moment dat, azi am jucat mult mai bine, am avut ceva ocazii, dar ne-am tăiat. Am avut și pauza de două săptămâni. Deși Voluntari e echipă bună, așteptam măcar un egal, dar se pare că m-am înșelat. Ce pot să zici când avem numai 8 puncte și ultima victorie în 2 august? Pot să-i laud? Nu administrația are cea mai mare vină pentru că noi am obținut niște succese.

Nu cred că nu vor, n-au de ce să nu-și dorească să câștige. E un blocaj și mental, dar nu numai asta. Eu refuz să cred că e lipsă de valoare a lotului, eu cred că echipa joacă mult sub valoarea individuală a jucătorilor. Poate unii sunt foști jucători. Sunt multe de analizat și încerc să mă abțin. Lipsesc multe, acea dorință de a câștiga, acea îndârjire pentru balon. Suntem o echipă fără vlagă și destul de moale.

Nu putem să aducem 100 de jucători. E foarte greu să-i omogenizezi. Am sperat ca această pauză să aducă o schimbare. Acum sperăm ca după vacanța de iarnă, dar să nu fie prea târziu. Sigur va fi o schimbare în pauza de iarnă. Tot sperăm că la următoarea pauză, însă trebuia azi. Mircea Rednic pregătește foarte bine echipa, antrenamentele sunt frumoase, e o atmosferă foarte bună, dar când să ne dăm examenul nu mai trecem. Eu zic că deja e alarmantă situația, dar nu e pierdută. Trebuie să muncim în continuare, să ne omogenizăm și să vină un declic. Eu sper să fie etapa viitoare, când trebuie să câștigăm. Sperăm să jucăm ca în prima repriză de azi și poate vom câștiga”, a mai spus Mureșan, după partida de la Voluntari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s