Deian Sorescu: ”Încerc să mă agăț de orice speranță!”

Deian Sorescu, jucătorul lui Dinamo, reprezintă principalul produs de export pe care echipa noastrș îl are în curte. Acesta, cel mai probabil, va pleca din Ştefan cel Mare în această iarnă, dacă oferta va fi pe placul oficialilor dinamovişti.

Fotbalistul în vârsta de 24 de ani, a încheiat anul pe locul al patrulea în clasamentul golgheterilor din Liga 1, în ciuda faptului că echipa sa se află pe penultima poziție în clasament. Sorescu are 8 goluri înscrise în cele 19 meciuri jucate în campionat, în acest sezon, dar rămâne unul dintre jucătorii contestați.

Acesta pare mai determinat ca niciodată să plece de la Dinamo. Deian Sorescu a dezvăluit că ”totul s-a rupt” în momentul în care suporterii dinamoviști l-au dezbrăcat la finalul meciului cu Mioveni, 1-2.

”Am venit la clubul Dinamo cu brațele deschise, am venit pentru tata. El mi-a spus niște cuvinte acum, nu mă așteptam de la el, lucruri bune. A pus și el în balanță lucrurile: ‘Bă, stai, e clubul la care-mi doream să joace, dar până să îți bați joc de copilul meu!’ Totuși, are și el o limită.

Acolo a fost momentul critic, pentru mine s-a terminat absolut totul. Pentru mine a fost ceva îngrozitor. Eu nu am dormit 36 de ore, până la antrenamentul de a doua zi, cred că am dormit o oră și un pic.

Mulți nu știu ce se întâmplă cu adevărat la club. Ăsta e adevărul și asta susțin în continuare. Nu, nu se va schimba. Dacă nu s-a schimbat până acum, eu sper să se schimbe, dar nu mai am nicio încredere”, a declarat Deian Sorescu, pentru PRO TV.

Întrebat despre relația tensionată pe care a avut-o cu Mircea Rednic, Sorescu a dezvăluit că între el și tehnicianul demis după ultima etapă au existat neînțelegeri, însă a ținut să lămurească aspectele apărute legate de influența sa din vestiar.

”Da, au fost neînțelegeri între mine și nea Mircea. Tot se spunea că eram unul dinte jucătorii care schimbam antrenorii, unul dintre jucătorii care puneam presiune pe antrenori, unul dintre jucătorii care schimbam antrenamentele, nu e nimic adevărat.

Toți antrenorii care au fost la Dinamo pot să confirme lucrul ăsta. Nu m-am băgat niciodată, nu o să mă bag niciodată”.

Jucătorul a vorbit și despre momentul debutului la echipa națională, dezvăluind emoționat cum s-a simțit în acele momente.

”De nedescris. Așa cum am spus și atunci, prima dată când am luat tricoul de antrenament, am simțit, nu știu, că iau o armură de luptător și am o țară în spate, care mă susține și mă sprijină mereu!”, a descris fotbalistul.

După un start fulminant de sezon, în care înscria pe bandă rulantă pentru Dinamo, deși ratase șansa unui transfer, după ce oficialii clubului au refuzat câteva oferte primite pentru el din cauza sumelor care nu se ridicau la nivelul așteptărilor, forma lui Sorescu nu a mai fost la fel de bună.

Criticat pentru ultimele prestații, jucătorul de 24 de ani a venit cu un răspuns pentru replicile primite: ”Nu te poți aștepta ca un singur jucător să îți dea 2-3 goluri pe meci sau să îți decidă meciul de fiecare dată”, a mărturisit Sorescu.

Planul lui Flaviu Stoican pentru Deian Sorescu: ”E ceva ce nu a mai mers”

Noul antrenor a lui Dinamo, Flavius Stoican speră că se va baza pe serviciile sale în ultima parte a campionatului și se gândește cum să îl readucă la forma care l-a consacrat. Tehnicianul care revine în Ștefan cel Mare, vrea să umble la moralul lui Deian Sorescu pentru a-l ajuta să ajungă din nou la forma care l-a consacrat. Stoican spune că fotbalistul a suferit o scădere de formă foarte mare în ultima perioadă, însă e convins că lucrurile pot ajunge din nou pe linia de plutire în ceea ce îl privește pe jucătorul polivalent.

”Trebuie umblat la moralul lui, el e fotbalist bun. Nu poți să ai căderea aia! Să cazi de la nivelul de jucător de națională la nivelul să nu-ți mai iasă nimic, în câteva luni… E ceva ce nu a mai mers, fiindcă nu poți să dai cinci goluri în două meciuri, apoi în două-trei luni să te schimbi radical. E important și pentru Dinamo să fie echilibrat, nu doar pentru el”, a declarat Flavius Stoican.

Se confirmă interesul Craiovei pentru Sorescu: ”Au întrebat despre el!”

Giovanni Becali a oferit ultimele detalii despre transferul lui Deian Sorescu.

”E un interes din partea Craiovei, bănuiesc că un jucător de nivelul lui este interesant pentru orice echipă de la noi. Nu ştiu dacă a făcut Craiova vreo ofertă oficială.

(n.r. e adevărat că Dinamo cere peste un milion de euro pentru el?) În jur de, sau peste, depinde. Poţi să ceri, dar dacă nu vine nicio ofertă mai laşi, dar în jur de un milion. (n.r. au fost discuţii din România?) Au întrebat despre el, dar de la întrebat până la rezolvat e cale lungă”, a declarat Giovanni Becali pentru un post de televiziune.

Agentul de jucători a comentat și episodul cu Deian Sorescu de la Mioveni. Ultrașii l-au dezbrăcat de tricou pe Sorescu după un nou eșec.

”E într-un moment al carierei complicat, s-a întâmplat şi ce s-a întâmplat cu suporterii. Oricât de ataşat ai fi de club, când ţi se întâmplă ce se întâmplă, el încă e un băiat prea bun, care nu apelează la alte căi regulamentare. De ce să nu existe căi regulamentare la care să apeleze? Când eşti terorizat de nişte suporteri care cred că iubesc Dinamo în felul ăsta… se păcălesc.

<<Vedeţi-vă de treabă, că UEFA şi FIFA nu se joacă cu lucruri de genul>>. Ar putea cere să fie pus pe liber, dar nu o face pentru că e un băiat ok.

El vrea să plece într-un mod cinstit, nu vrea să apeleze la diverse lucruri. În afară, dacă se întâmpla asta, era liber în două săptămâni. Cum să fii terorizat de nişte suporteri care cred că ei fac legea?”, a mai spus Giovanni Becali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s