Adrian Mihalcea, lecție pentru Deian Sorescu + Asemănare între Mihalcea și Rednic

Deian Sorescu nu mai are viitor la Dinamo. Fotbalistul a fost scos la vânzare de oficialii clubului care aşteaptă oferte pe adresa clubului. Acum, bănățeanul are din nou șansa să plece de la Dinamo în această iarnă, după ce în vară nu a putut fi oficializată plecarea lui.

Oficialii dinamoviști speră să-l poată ceda pe Deian Sorescu (24 ani), fotbalistul cu cea mai bună cotă din lotul lui Flavius Stoican. Conform site-ului transfermarkt.de, jucătorul bănățean este cotat, fantezist am putea spune, la 1,9 milioane euro.

Adrian Mihalcea, fost antrenor la Dinamo, a vorbit despre situația lui Deian Sorescu și este de părere că este necesară despărțirea sa de Dinamo: ”Deian ar trebui să plece, nu mai poate să progreseze. I-am citit și declarațiile, își dorește enorm să nu mai rămână. Să-l lase să plece. El nu mai are evoluțiile care l-au dus la naționala României. Este plafonat! Trebuie să schimbi mediul pentru a progresa.

Se vede că nu mai are motivația de la începutul campionatului, dar acele probleme sunt alibiuri. Eu, pe vremea când aveam 19 ani și eram la începutul carierei, stăteam cu Poliția la Dinamo. Ne alergau spectatorii”, a spus Adrian Mihalcea, la ProSport Live.

Adrian Mihalcea, dat afară de jucători de la Dinamo

Adrian Mihalcea a vorbit și despre perioada petrecută pe banca lui Dinamo în 2020. Tehnicianul spune că fotbaliștii sunt cei care au insistat pentru înlocuirea sa, la fel cum s-ar fi întâmplat și de curând în cazul lui Mircea Rednic. Acesta din urmă a fost anunțat că nu mai este antrenorul echipei a doua zi după ultimul meci din 2021, 0-2 cu Farul Constanța, cu toate că „Puriul” își făcuse deja strategia de transferuri pentru această iarnă.

”Florin m-a adus la Dinamo, el m-a sunat. Din păcate, m-a lăsat singur (n.r. râde), am rămas singur într-o haită de câini. Jucătorii și-au făcut de cap și nu s-au astâmpărat. Până la urmă, le-a ieșit puciul și cu Mircea Rednic! Lucruri anormale… Am venit într-o situație extrem de dificilă”, a mai spus Adrian Mihalcea, pentru sursa mai sus citată.

Adrian Mihalcea a antrenat-o pe Dinamo în 2020, însă nu a reușit să prindă finalul sezonului deoarece a fost înlocuit cu Gigi Mulțescu.

E bine la Dinamo chiar dacă nu sunt rezultate! Salariul lui Sorescu crește anual

La Sorescu evoluțiile nu au mai fost la același nivel, dar pe lângă banii pe care clubul i-ar putea obține,este vorba de salariul foarte mare pe care jucătorul îl primește de la Dinamo.

Conform Playsport, Deian Sorescu încasează, în acest moment, un salariu de 9500 de euro lunar, acesta fiind legat contractual de echipa din „Ștefan cel Mare” până la finalul lunii iunie 2023.

În august 2020, în momentul în care Pablo Cortacero a preluat firma Lotus și, implicit, pachetul majoritar de acțiuni de la SC Dinamo 1948 SA, Sorescu a fost chemat la negocieri de către Bogdan Bălănescu, managerul clubului la acea dată, i s-a propus prelungirea contractului și o înțelegere foarte bună din punct de vedere financiar.

Iar câștigurile lui Sorescu pot crește, contractul său având mai multe bonusuri. Astfel, dacă fotbalistul evoluează ca titular în partidele oficiale, iar Dinamo câștigă meciul, Sorescu primește un bonus de 1000 de euro, 700 euro dacă partida se termină la egalitate, 1000 de euro pentru gol sau pasă de gol, 300 de euro dacă este titular, indiferent de rezultat sau 100 de euro dacă intră pe parcurs, conform Playsport.

Plecând de la informațiile prezentate de Playsport, Deian Sorescu a bifat, în acest sezon, 19 apariții în Liga 1, toate ca titular, a înscris de 8 ori și a furnizat o singură pasă de gol. Astfel, pe lângă salariul său de 9500 euro, dinamovistul și-a rotunjit veniturile cu peste 8000 euro (Dinamo reușind trei victorii și un egal cu el în teren) pentru prezențe și 9000 euro pentru performanța individuală (goluri și assisturi).

Robert Moldoveanu a plecat de la Dinamo și va semna cu Farul Constanța. Este vorba despre un transfer definitiv pentru care s-a implicat și Giovanni Becali, aflat în relații foarte bune cu Gică Hagi. Dinamo ar păstra un procent de 30% dintr-un eventual transfer ulterior al jucătorului, informație confirmată de impresarul jucătorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s