Video I Gabriel Torje, înainte de Rapid – Dinamo: ”Rapid este o echipă rănită”

Într-o conferință de presă organizată înaintea derby-ului cu Rapid, de duminică, Gabriel Torje spune că nu este vreo favorită în meciul de mâine seară, dar are un regret că derby-ul se va disputa fără spectatori în tribune.

Rapid și Dinamo se înfruntă duminică, de la ora 20:30, pe stadionul ”Orășenesc” din Mioveni, contând pentru prima etapă din play-out-ul Ligii 1.

”Un derby, chiar dacă este în play-out, va rămâne un derby, ați văzut atmosfera de la meciul de acum 2 săptămâni, din păcate va fi fără suporteri, mi-aș fi dorit să fie un stadion plin, mai ales că restrictiile au dispărut, ne aștepta un spectacol în tribună și teren. Rapid este o echipă rănită în orgoliu, se așteptau să fie în play-off, avem nevoie de puncte pentru a ne salva de la retrogradare, fără a juca acel baraj. Știm că va fi greu, vor fi multe absențe, avem un lot care poate face față în orice situație.

Am făcut două egaluri cu Rapid, nici ei nu vin după o perioadă foarte bună, dacă scoteam un rezultat bun la Cluj, veneam noi favoriți. Dar nu e favorită vreuna, e meci de care pe care, trebuie să jucăm 95 de minute, să ne dorim, să nu ieșim dezamăgiți de pe teren, că am fi putut face mai mult.

Nu e ciudat că e Mutu la Rapid, e profesionist, își face meseria unde simte că e dorit și poate să ajute, cum a fost și la echipa națională, poate o să fie la Dinamo pe viitor. E ciudat că se joace la Mioveni, avem stadioane în București. Știam că Arcul de Triumf e doar pentru rugby, acum se poate și fotbal”, a declarat Gabriel Torje la conferința de presă premergătoare meciului cu Rapid.

Mijlocașul de bandă al lui Dinamo, a avut și un discurs legat de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână la Dinamo, referitor la poziția vestiarului, care s-ar fi opus plecării lui Flavius Stoican, fiind chiar anumite știri care anunțau că jucătorii sunt dispuși să între în grevă dacă va pleca Stoican, ori că Stoican trebuie să rămână antrenor.

Totodată, Torje a fost nevoit să răspundă acestor chestiuni, discutând și despre problema criticilor, mai ales că el este unul dintre jucătorii criticați pentru evoluții în ultimele săptămâni, când nu a mai dat același randament precum în toamnă, când a revenit la Dinamo.

”Noi trebuie să ne facem datoria, indiferent cine e antrenor, câți suporteri sunt, trebuie să jucăm, să ne facem datoria. Să nu creadă cineva că noi schimbăm antrenori, meseria noastră este să fim în teren, cine vine să ne conducă, noi trebuie să ascultăm și să ne facem datoria.

S-a speculat mult la Rednic, la Stoican că am vrut să îi schimbăm sau ținem, noi suntem angajați, care plecăm sau stăm, nu ține de noi, nu trebuie să ne asumăm noi plecarea sau venirea unui antrenor, trebuie să jucăm fotbal cât putem. Că o facem bine sau rău, atât putem, psihicul nu te ajută, nu suntem roboți, sunt și la alte echipe care au și probleme, exemplu CFR, care a avut 5 meciuri în care nu au câștigat. Trebuie să ne facem meseria că jucători, nu ce apare în presă, nu din vina presei, din vina celor care aruncă cu săgeți înspre Dinamo.

Când mă critică cineva, mă automotivez, mă deranjează, dar nu mă dărâmă. Sunt alții afectați când îi blamează, când îi înjură, amenință, nu pun la suflet, încerc să îi ajut pe cei din jur cât pot eu. Trebuie să fim conștienți, când judeci un jucător, îl înjuri, nu afectează doar jucătorul, afectează și performanțele lui. Obiectivul tuturor este să salvăm Dinamo, nu să salvăm pe Torje, pe Bordusanu, Grigore. Noi trebuie să fim conștienți că trebuie să ajutăm Dinamo. Orice facem.

Omul care se ocupă de Dinamo, toți trebuie să avem același obiectiv. Nu am primit mesaje, înjurături. Dacă ameninți pe cineva în 2022, mergi la pușcărie. Noi suntem jucători, până să fim jucători, am fost suporteri, și noi știm înjurături, nu cred că asta da dovadă de prea multă minte. Am mesaje în care sunt anumite persoane care poate înjură, poate te critică, aceleasi persoane care mi-au mulțumit când am venit. E mai bine să nu îi răspunzi nicicând, așadar nu are rost.

Cu Dragoș Grigore vorbim mereu, lucruri normale între nas și fin, nu vorbesc despre meci, în teren suntem adversari, în afară suntem prieteni. În teren ne lovim, ne strângem în brațe și rămâne totul în teren”, a mai spus Gabriel Torje.

Un gând despre &8222;Video I Gabriel Torje, înainte de Rapid – Dinamo: ”Rapid este o echipă rănită”&8221;

Lasă un răspuns