Avancronică I Rapid București – Dinamo București

Rapid și Dinamo se înfruntă astăzi, de la ora 20:30, pe stadionul ”Orășenesc” din Mioveni, partidă contând pentru prima etapă din play-out-ul Ligii 1.

Cele două formații s-au întâlnit și acum două săptămâni, tot cu Rapid gazdă, dar într-un meci jucat pe Arena Națională și încheiat 1-1. În cealaltă confruntare din sezonul regular, cu Dinamo gazdă, a fost tot 1-1.

Interesant este că giuleștenii n-au câștigat niciun joc din ultimele 7 pe teren propriu în compania ”câinilor”, 5 în campionat și două în Cupa României. Ultimul duel tranșat de Rapid acasă a fost tocmai pe 24 august 2008, 2-1.

După o serie de 10 partide fără victorie, Rapid a reușit să câștige în ultima etapă a sezonului regular, dar greu, 1-0 cu o echipă condamnată, Academica Clinceni. Golul a fost marcat de Rareș Ilie, în minutul 71.

În primul joc cu Adian Mutu pe banca tehnică, giuleștenii au dominat copios, au ratat câteva bune ocazii, dar nu au reușit să concretizeze mai multe.

Mijlocașul central Albu revine după etapa de suspendare ispășită în runda precedentă.

Vojtus a ieșit accidentat în minutul 8 al partidei cu Academica și a fost înlocuit de Adrian Bălan, care ar putea fi titular duminică.

Obiectivul echipei este primul loc în play-off și participarea în cupele europene, fapt confirmat și de căpitanul Cristi Săpunaru: ”Am avea șanse să jucăm în Europa, dacă vom câștiga play-out-ul. Rapid este o echipă de play-off, nu de play-out. Ar fi normal să terminăm pe primul loc, pentru că avem un lot valoros. Dacă nu vom fi concentrați și răi la meciuri, vom avea de suferit”.

De partea cealaltă, Dinamo a pierdut la scor pe terenul campioanei, cu 4-1, deși deschisese scorul prin Aloe, în minutul 5. După încă o eliminare a lui Steliano Filip (în minutul 45+2, la 1-1), iertat de puțin timp de fani și de antrenori, totul s-a rupt și campioana a marcat de trei ori după pauză. După acest joc, Flavius Stoican a fost îndepărtat la finalul unei adevărate telenovele, cu revenire și iar plecare și cu lacrimi printre declarații. A fost readus ca antrenor Dușan Uhrin jr, la al treilea mandat în ”Ștefan cel Mare”, care a semnat abia sâmbătă, după conferința de presă oganizată cu prilejul meciului cu giuleștenii.

Filip este suspendat, așadar, pentru întâlnirea cu Rapid. Problemele nu se opresc aici. Șase fotbaliști importanți sunt accidentați și nu pot evolua contra Rapidului: Patriche, Ivanovski, C. Matei, Jovanovici, Ivanov și Răuță.

Posibil ca în poartă să revină Figueiredo, înlocuit de Eșanu în etapa trecută, din cauza unei accidentări. În primul 11 ar putea reintra și Johnatan Rodriguez, care n-a avut drept de joc cu CFR, pentru că este împrumutat de acolo.

Dinamo a reușit să rezolve transferul atacantului nigerian Irobiso, ultima oară la Gaz Metan Mediaș. Acesta a fost inclus în lot pentru jocul cu Rapid.

ECHIPE PROBABILE

Rapid: H. Moldovan – Belu, D. Grigore, Săpunaru, J. Morais, R. Ilie, Albu, Kait – Sefer, Ad. Bălan, Ioniță II;

DINAMO: Figueiredo – Moura, Aloe, Ehmann, A. Radu – Carp, Pierret – Torje, J. Rodriguez, Grădinaru – Vl. Morar.

  • Partida va fi arbitrată de Sebastian Colțescu, ajutat de Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe.
  • Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Un gând despre &8222;Avancronică I Rapid București – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns