Cu probleme pe plan sportiv, Dinamo este pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Răzvan Zăvăleanu explică cum a reușit

Dinamo a început cu stângul în play-out, pierzând în prima etapă cu 1-3 derby-ul cu Rapid și obținând un punct în meciul cu Sepsi, scor 0-0, în etapa a 2-a.

Situația în Liga I este una tot mai clară pentru echipa noastră și ceea ce speram să nu se întâmple la un moment dat, va avea loc cel mai probabil. Cu 7 etape rămase de disputat în play-out-ul Ligii I, Dinamo ocupa locul 8, diferența de puncte față de echipele aflate în fața noastră, chiar și echipa de pe locul 7, fiind una foarte mare, greu spre imposibil de recuperat într-un timp atât de scurt, mai ales că nici jocul nu ne oferă mari speranțe. Dinamo are o singură victorie în 2022 și trei rezultate de egalitate. Așadar, cel mai probabil scenariu este să întâlnim a treia clasată din liga secundă.

În ciuda faptului că este o societate în insolvență, cu milioane de euro datorii, Dinamo din punct de vedere financiar este pe linia de plutire. Clubul nostru a început sezonul cu o nouă insolvenţă. Datoriile mari lăsate de managementul lui Pablo Cortacero au dus echipa într-o situaţie limită, în ciuda eforturilor făcute de cei din programul DDB de a ţine în viaţă echipa.

Dinamo s-a stabilizat din punct de vedere financiar în lunile care au urmat, chiar dacă sursele de finanţare erau destul de subţiri, mai ales că echipa nu are un patron care să cotizeze financiar de doi ani.

Astfel, principalele surse sunt banii de la suporterii din Program DDB şi drepturile tv. Pe lângă acestea, oameni de afaceri precum Nicolae Badea, Marian Iuhasz sau Gheorghe Niţu contribuie cu sponsorizări.

Administratorul judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a explicat modul în care a reuşit să obţină în timp util aprobarea planului de reorganizare şi să reziste financiar în campionat, în comparaţie cu alte echipe ajunse pe buza prăpastiei.

”Nici noi nu suntem într-o situaţie înfloritoare. Dar este vorba de management, de gospodărirea veniturilor, de atenţia la cheltuieli. Orice club din Liga 1 cu banii pe care îi primeşte din drepturile tv şi ceva sponsori de pe-acolo ar putea rezista câtă vreme s-ar întinde cât le este plapuma şi ar face o simulare a ceea ce poate în funcţie de încasări.

Din păcate, mulţi habar n-au de aşa ceva. Vă daţi seama că mulţi spun: «Vin banii de la televiziune. Îi cheltuim. Ăluia îi dăm 3000, celuilalt 7000». N-are nimeni niciun plan. Dacă îţi faci un plan la început şi te ţii de el, lucrurile funcţionează.

La Dinamo funcţionează pe etape. Nu este uşor. Ne străduim de la lună la lună să acoperim bugetul, dar suntem atenţi şi sper ca lucrurile să funcţioneze în acelaşi mod şi de acum încolo”, a explicat Răzvan Zăvăleanu pentru fanatik.ro.

Clubul a intrat în insolvenţă în luna iunie! Datorii record în perioada managementului spaniol

În luna iunie, Dinamo a intrat în insolvenţă după ce clubul a adunat datorii de 7,5 milioane de euro într-un singur sezon, de la preluarea clubului de Pablo Cortacero.

Dinamo a reușit în sezonul trecut să obţină licenţa de Liga 1 datorită banilor strânşi de suporteri. Fanii din programul DDB au acoperit datoriile stringente ale clubului şi astfel a fost posibil ca echipa să rămână pe prima scenă.

CITESTE SI:

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Chindia

Reveniri în forță la Dinamo. Lotul se reîntregește înainte de meciul cu Chindia Târgoviște

Gabriel Torje acuză „cârtițele” din vestiar: ”Când vine o ședință, nici nu mai vorbesc”. Cum a răspuns la: Steliano Filip = cârtița!

5 gânduri despre &8222;Cu probleme pe plan sportiv, Dinamo este pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Răzvan Zăvăleanu explică cum a reușit&8221;

Lasă un răspuns