Alegeri anticipate la LPF! S-a anunțat data la care vor avea loc

La doar o săptămână de la alegerile FRF, unde Răzvan Burleanu a câştigat cel de-al treilea mandat de preşedinte, fiind şi singurul candidat, LPF a anunţat şi ea că va avea alegeri anticipate.

Cu această ocazie, în cursul zilei de marți, șefii LPF au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat data la care vor avea loc alegerile. Președintele Ligii, Gino Iorgulescu, și secretarul general, Justin Ștefan, au stabilit ca alegerile să aibă loc pe 24 mai. Data a fost aleasă astfel încât la startul noului sezon al Ligii 1 situația să fie deja clară la nivelul LPF. Cu această ocazie, Gino Iorgulescu și-a confirmat candidatura pentru un nou mandat în fruntea Ligii.

“Anunţ că am luat hotărârea ca noi să punem alegerile pe 24 mai şi să se înceapă un nou campionat cu preşedinţi la LPF şi la FRF. Da, candidez din nou. Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună”, a declarat Gino Iorgulescu.

Justin Ștefan a anunțat și începerea înscrierilor dosarelor de candidatură. Secretarul general a explicat că cei interesați își pot depune candidaturile cel târziu cu 15 zile înainte de ziua alegerilor.

“Situaţia fotbalului românesc trebuie să o raportaţi la România. Statutul a fost pe site-ul LPF, însă din statistica avută la departamentul IT, am vrut să vedem de câte ori a fost accesat. Statutul a fost comunicat participanţilor din Liga 1, iar condiţiile de candidatură sunt specificate acolo.

Studii superioare cu diplomă de licenţă, de a nu avea condamnări şi de a avea o propunere din partea unui club aflat în competiţie. Acestea sunt condiţiile de participare la candidatură”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Iorgulescu a făcut carieră ca jucător la Sportul Studenţesc, dar a mai evoluat şi la Dunărea Giurgiu şi la Progresul. După retragere, el a activat ca antrenor secund la echipa naţională, în mandatele selecţionerilor Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu, apoi a fost mai mulţi ani preşedintele FC Naţional, fostă Progresul.

Gino Iorgulescu este în funcţia de preşedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani. Însă, cu o zi înaintea alegerilor, o întrunire a unor politicieni, între care premierul de atunci Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I a pus capăt mandatului lui Dumitru Dragomir.

CITESTE SI:

Oficial I Dinamo își schimbă denumirea și sigla! Anunțul lui Mureșan

Eliminată din semifinalele Ligii Elitelor de Dinamo, academia lui Gigi Becali este în cădere liberă

Florentin Petre, performanță remarcabilă realizată la Ceahlăul

2 gânduri despre &8222;Alegeri anticipate la LPF! S-a anunțat data la care vor avea loc&8221;

Lasă un răspuns