Oficial I Dinamo își schimbă denumirea și sigla! Anunțul lui Mureșan

Dinamo are probleme din ce în ce mai mari. Conducerea echipei de fotbal a fost notificată de societatea lui Nicolae Badea, că nu mai are drept să folosească numele și sigla în scop comercial, doar sportiv.

Astfel, după notificarea din urmă cu câteva zile, Mureșan și-a făcut “planul de atac” și a dezvăluit cum va proceda clubul.

“Am primit o hârtie de întâmpinare în care suntem anunţaţi că trebuie să plătim un milion de euro prejudiciu şi să purtăm negocieri pentru viitor. O să rezolvăm uşor această problemă.

Vom face altă siglă şi schimbăm denumirea în aşa fel încât în denumire să fie în continuare Dinamo şi 1948. Este păcat că dinamoviştii dau în dinamovişti, mai ales că este vorba şi despre investitori la această echipă”, a declarat Iuliu Mureşan pentru Digi Sport.

Mai mult, administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a dezvăluit și el că în cadrul clubului de fotbal a început deja un proces de rebranduire. Suporterii vor fi cei care se vor implica activ.

După modelul lui Juventus, care și-a schimbat de mai multe ori sigla de-a lungul istoriei clubului, suporterii vor să reinventeze Dinamo și să creeze o nouă siglă pentru echipă.

”Este vorba despre folosirea comercială a siglei, nu a denumirii Dinamo. Vorbim despre folosirea siglei cu câinii roșii în scopuri comerciale. Până la urmă, amestecătura asta nu era o chestie pe care ne-o doream.

Am început niște demersuri pentru un rebranding. Dinamo 1948 nu deținea aceasta siglă. Marile cluburi, așa cum este și Juventus, se reinventează și cred că era momentul și la Dinamo.

Rebranduirea se va face cu ajutorul suporterilor. În acest fel, lucrurile vor fi clare pentru că sunt prea multe Dinamo în acest moment”, a transmis Răzvan Zăvăleanu la Fotbal Club.

Nicolae Badea îi cere despăgubiri de 1 milion de euro lui Dinamo

Societatea care deţine patrimoniul pentru denumirea FC Dinamo Bucureşti este Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, deţinută de Nicolae Badea. Aceasta are drept exclusiv pentru folosirea numelui şi a siglei. Acum cere să i se plătească de urgenţă un milion de euro, în condiţiile în care echipa din Liga 1 are mari probleme financiare.

“În cazul în care nu veţi înţelege să vă conformaţi celor solicitate, vom depune toate eforturile pentru a obţine respectarea drepturilor noastre, restabilirea ordinii garantate prin norma imperativă a legii, recunoaşterea drepturilor exclusive şi sancţionarea persoanelor care se fac vinovate de astfel de fapte.

Mai mult, înţelegem să ne cuantificăm prejudiciul suferit, la acest moment, separat de faptele ulterioare ale societăţii dumneavoastră la suma de 1.000.000 de euro”, se anunţă în notificare.

Săptămâna trecută, Nicolae Badea, care are acțiuni și la SC Dinamo, a reacţionat după ce clubul din Liga 1 a fost notificat că nu mai poate folosi denumirea ”FC Dinamo”. Badea a explicat de ce s-a făcut un astfel de demers.

”Ei sunt SC Dinamo 1948! FC Dinamo se produce o confuzie. Sunt şi FC Dinamo şi SC Dinamo şi nu vrem decât să se clarifice modul de lucru. Rămân implicat la Dinamo. Eu nu m-am dezis niciodată că nu sunt aproape de Dinamo. Sunt dinamovist şi sunt membru DDB. Pot să ajut din calitatea asta sau în calitate de cumpărător de publicitate.

FC Dinamo este o entitate, SC Dinamo 1948 este o altă entitate. Utilizarea în scop sportiv a mărcii, culorii şi alte lucruri care derivă din brand-ul FC Dinamo rămâne în continuare. Nu pot utiliza FC Dinamo în scop comercial. Acestea pot fi utilizate strict în scop sportiv”, a spus Nicolae Badea pentru în exclusivitate pentru as.ro.

4 gânduri despre &8222;Oficial I Dinamo își schimbă denumirea și sigla! Anunțul lui Mureșan&8221;

Lasă un răspuns