Dinamo defilează la nivel european și este prima în Liga 1

Dinamo speră ca acest sezon să se termine cât mai repede. Preferabil, „câinii” vor fi în Liga 1 și anul viitor, iar Dusan Uhrin va putea construi o formație mai solidă, care să nu mai dea emoții suporterilor.

Așadar, există și semne bune pentru Dinamo. Echipa noastră ocupă o poziție foarte bună în ierarhia realizată de CIES Football Observatory, o organizație elvețiană care a analizat cât de mult au fost folosiți jucătorii crescuți în academia internă a cluburilor din 40 de campionate din întreaga lume.

Clasamentul ia în calcul jucătorii crescuți de echipe cel puțin trei sezoane, între 15 și 21 de ani.

Dinamo a folosit 20 de jucători proveniți de la academia clubului în acest sezon, care au evoluat în 41,1% din totalul minutelor.

Pe locul doi în Liga 1 este CS Universitatea Craiova, cu 9 jucători și 29,5% din minutele totale de joc.

Dinamo ocupă locul 17 în Europa și este pe poziția a 30-a în lume, înaintea unor cluburi cu mare tradiție în promovarea de jucători, precum Ajax Amsterdam, Manchester United sau Olympique Lyon.

Pe primul loc în lume, potrivit organizației din Neuchatel, în Elveția, este gruparea slovacă MSK Zilina, cu 23 de jucători care au evoluat în 85,5% din minutele posibile. Argentinienii domină, însă Top 10 mondial, cu Banfield (3), Lanus (5), Rosario Central (6) și Union Santa Fe (8), toate folosind jucători crescuți în propria ”ogradă” în peste 50% din minutele jucate în acest sezon.

Atletic Bilbao și Dinamo Kiev sunt celelalte grupări europene din primele zece din lume.

În Liga 1, Farul Constanța e abia pe locul 3, deși deține cea mai puternică ”școală” de fotbal din România, în timp ce FCSB și FC Botoșani ocupă ultimele locuri, cu doar 3 jucători utilizați, aceștia fiind folosiți însă în mai puțin de 1% din totalul minutelor jucate de echipă.

CITESTE SI:

Dorin Șerdean, prima solicitare oficială

Programul etapei a 8-a din play-out

Giani Kiriță, pune Dinamo în gardă: ”Eu am mai spus-o!”

2 gânduri despre &8222;Dinamo defilează la nivel european și este prima în Liga 1&8221;

Lasă un răspuns