DDB, în continuare principalul acționar. O nouă sumă virată în conturile clubului

Este deja cunoscut faptul că membrii DDB au ținut Dinamo în viață în mare măsură în ultimele trei sezoane.

În actualul sezon, finalul este unul complicat, din toate punctele de vedere. Sportiv, vom avea o bătălie cruntă de dus la finalul lunii, o luptă la baraj, din care sperăm ca echipa noastră să iasă cu bine. Totodată, Dinamo se pare că are probleme financiare în acest final de an, în care nu mai există bani din drepturile TV până în luna iulie, iar banii obținuți în urma transferului lui Deian Sorescu, au fost epuizați.

Până vor veni și alți bani în conturile clubului, Dinamo trebuie să supraviețuiască și asta se realizează prin intermediul DDB! Cei care sunteți înscriși în program, ați primit aseară un newsletter din partea DDB, în care se anunță virarea către club a unor sume importante. Practic, în ultimele două săptămâni au ajuns aproximativ 100 000 de euro în conturile clubului Dinamo, bani necesari pentru a duce finalul de sezon la bun sfârșit.

În trecut a fost explicat de ce banii sunt trimiși sub formă de împrumut către club. Pe mail puteți citi toate informațiile prezentate de către cei din DDB

”Datoriile clubului sunt de 7 milioane de euro. Din acest total, datoria față de DDB este de 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 35% din creanță. Cu fiecare leu care ajunge în club prin DDB, procentul crește, iar DDB își consolidează poziția în adunarea creditorilor.

Cu cât procentul crește, cu atât va fi mai ușor să scăpăm de spanioli. Dacă DDB, în loc să împrumute clubul, ar fi donat banii strânși, astăzi, în procesul de insolvență, suporterii nu ar fi avut niciun cuvânt de spus. În plus, FC Dinamo 1948 SA, fiind o societate comercială, nu poate primi donații. Dacă am fi dat banii direct, i-am fi oferit un avantaj lui Cortacero sau lui Șerdean. La sfârșitul insolvenței, DDB poate cere transformarea datoriilor în acțiuni”, comunicat DDB.

Programul Doar Dinamo București, primul acționar colectiv de succes din Liga 1!

Programul DDB, care deține un procent de 20,06% din acțiunile clubului de fotbal, este unul dintre cei mai mari contribuabili privați la bugetul unei formații din Liga 1, după Gigi Becali (FCSB), Ioan Varga (CFR Cluj), Mihai Rotaru (CSU Craiova), Adrian Mititelu (FCU Craiova) și Victor Angelescu/Dan Șucu (Rapid 1923), dar acești afaceriști creditează, în general, propriile cluburi. Alte echipe, precum FC Voluntari, FC Argeș, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, UTA Arad sau Academica Clinceni, sunt finanțate, în proporții variabile, din bugetele locale sau județene.

De asemenea, Sepsi a primit ajutor financiar consistent de la guvernul maghiar și de la sponsori importanți din țara vecină, alături de contribuția lui Laszlo Dioszegi, FCV Farul Constanța și FC Botoșani se autosusțin financiar și nu îi mai costă pe patroni sume importante de bani, iar Gaz Metan Mediaş a intrat în colaps, după pierderea sprijinul Romgaz, companie la care statul român are o participație de 70%. În Liga 1, doar Asociaţia Suporter Club UTA mai deține acțiuni la clubul din Arad, dar contribuția financiară este mult mai redusă decât cea a dinamoviștilor.

Conform informațiilor de pe site-ul oficial, până pe 20 aprilie 2022, programul Doar Dinamo București a adunat 14.646 membri cotizanți și a plătit 8.591.201 lei către clubul din Liga 1, adică aproximativ 1,74 milioane de euro. Per total, fanii au strâns 10.278.755,12 lei (2,080 milioane euro), adică 6.328.510 lei din cotizațiile de membru, 536.015,12 lei din donații și alți 3.414.230 lei din sponsorizări și evenimente. Suma de 1.687.554,12 lei urmează, probabil, să fie transferată în perioada următoare.

Sumele vor fi suplimentate, după ce s-a început campania de donații în schimbul cărora va apărea numele donatorului pe tricoul de joc din sezonul viitor, dar urmează și o nouă rundă de încasări din cotizațiile anuale.

Bugetul din ultimii doi ani a fost completat cu banii din drepturile tv (aproximativ 2 milioane de euro), transferul lui Deian Sorescu la Rakow Czestochowa (800.000 euro), sponsorizarea Unibet (350.000 euro pe sezon), vânzarea de bilete reale sau virtuale și contribuțiile unor oameni de afaceri dinamoviști, precum Gheorghe Niţu, Marian Iuhasz și Claudiu Ciolan.

2 gânduri despre &8222;DDB, în continuare principalul acționar. O nouă sumă virată în conturile clubului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s