Baraj cu reguli diferite. FRF a modificat criteriul de departajare

Dinamo va juca dubla de baraj pentru a putea rămâne în Liga 1 în următorul sezon.

La finalul acestei luni, Dinamo va juca la barajul de menținere / promovare în Liga 1. Echipa lui Dusan Uhrin o va înfrunta, cel mai probabil, pe ocupanta locului 3 din clasamentul Ligii 2, poziție pe care s-ar putea afla Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt.

Cu circa 3 săptămâni înaintea meciurilor, FRF a anunțat introducerea unei noi reguli pentru baraj, care vizează departajarea în cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate după cele două meciuri.

Astfel, federalii au introdus o regulă nouă pentru baraj: departajarea în caz de egalitate după cele două meciuri nu se va mai face după regula dublării golurilor marcate în deplasare.

”Regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii desfășurate în dublă manșă a fost abrogata în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021 (urmare a deciziei similare a UEFA).

Dacă scorul vă fi egal și la finalul timpului regulamentar de joc din a doua manșă, atunci vor fi două reprize de prelungiri de câte 15 minute.

Dacă egalitatea vă persista, atunci se vor executa lovituri de departajare”, a transmis FRF.

Astfel, echipele din Liga 2 vor putea să se adapteze și să folosească pe toată durata partidelor doar unul dintre jucătorii U21 și U19, pe care trebuie să-i aibă pe teren în campionat.

Dusan Uhrin: “Șansele la baraj vor fi 50-50!”

Tehnicianul lui Dinamo a comentat și meciurile de baraj pe care echipa sa le va disputa pentru a rămâne în Liga 1. Dusan Uhrin a punctat că se așteaptă la un duel dificil datorită nivelului la care sunt echipele din Liga 2.

“Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2. Cred că la baraj șansele vor fi 50-50. Atmosfera e bună. Trebuie să aşteptăm barajul. E foarte dificil acum”, a declarat Dusan Uhrin după ce echipa noastră și-a irosit șansele de a scăpa de baraj.

În acest moment, “câinii roșii” au 19 puncte și sunt pe locul 14 în clasamentul Ligii 1, fiind la 4 puncte de Chindia Târgoviște, care ocupă locul 13.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO (Vineri, 6 mai, ora 20:30)
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

DDB, în continuare principalul acționar. O nouă sumă virată în conturile clubului

Desire Azankpo, jucătorul pe care se bazează Dusan Uhrin: ”Am tras din greu!”

Doi dinamovişti fac parte din ‘echipa etapei a 7-a’

4 gânduri despre &8222;Baraj cu reguli diferite. FRF a modificat criteriul de departajare&8221;

Lasă un răspuns