Ioan Andone la Dinamo! Când revine în ”haită”

Fostul fotbalist și antrenor al echipei Dinamo, Ioan Andone (62 de ani) a afirmat miercuri, la aniversarea CS Dinamo, că ar accepta să se întoarcă în funcţia de antrenor al echipei noastre, dacă Mircea Lucescu ar reveni ca preşedinte de club sau consilier după reconstrucţia stadionului.

”E știrea momentului, nu că se împlinesc 74 de ani de existență ai clubului, dar avem o confirmare oficială că Dinamo va avea un nou stadion. Sper ca prin construirea noului stadion, să avem și investitori serioși și oameni care să se reîntoarcă să ajute Dinamo.

Mircea Lucescu poate să fie antrenor, consilierul antrenoului, președintele clubului, pentru că experiența lui ne-ar ajuta foarte mult”, a spus Ioan Andone.

Ioan Andone, care în ultimii ani a lucrat în staff-ul adminstrativ al celor de la Voluntari, a mai spus și cu ce amintiri rămâne de pe vechea ”Groapă” din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

”O să iau o bucățică de iarbă, pe care o voi planta la mine acasă. Cât despre amintiri…. Toate meciurile cu Steaua, și alea pierdute, toate au fost frumoase. Iar ca antrenor, meciul cu Everton. Mi-ar plăcea să lucrez cu nea Mircea, să facem ceva bun.

Mă reapuc de antrenorat dacă vine nea Mircea. Am stat patru ani, ar cam fi timpul să revin”, a continuat Andone.

Stadionul Dinamo, o prioritate! Anunțul lui Mirecea Lucescu

Clubul Sportiv Dinamo a aniversat, miercuri, 74 de ani de existenţă. Evenimentul a fost organizat pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare și au participat miniştrii Lucian Bode, Attila Cseke şi Eduard Novak, dar şi foşti şi actuali sportivi.

Mircea Lucescu a anunțat că se va întoarce la Dinamo atunci când noua arenă din Ștefan cel Mare va fi inaugurată. ”Il Luce”, actualul antrenor al lui Dinamo Kiev, a specificat că va reveni la Dinamo ca sfătuitor.

”Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion. Vă mulţumesc încă o dată şi vă mulţumesc şi pentru toate stadioanele pe care le-aţi făcut în România”, a spus Mircea Lucescu la festivitate.

”Am revenit pe Dinamo într-un moment extraordinar pe care mi-l doream de mult, construirea unui nou stadion. Am spus că nu mă întorc la Dinamo până nu văd un stadion nou aşa cum trebuie să aibă un club cum este Dinamo, cu asemenea performanţă internaţională de-a lungul anilor. Sunt 32 de ani de când eu nu am mai fost pe acest stadion, în afară de faptul că am fost de două ori cu Rapid ca adversar al lui Dinamo.

Inima mea, sufletul meu, rămân legate de Dinamo, de acest stadion care mi-a adus atâtea satisfacţii mie şi suporterilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca acele vremuri să revină şi un pas este construirea unui nou stadion. Pentru că asta va însemna foarte mult în performanţele ulterioare ale acestui club. Voi fi alături de cei care vor face tot pentru a readuce în prim plan istoria clubului Dinamo”, a spus Mircea Lucescu.

  • Noul stadion Dinamo va avea aproximativ 25.000 de locuri și ar urma să fie finalizat în 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a înmânat documentaţia necesară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, care ar urma să înceapă lucrările de reconstrucţie prin Compania Naţională de Investiţii.

Lucian Bode a exclus posibilitatea tergiversării lucrărilor, precizând că nu mai există probleme de ordin juridic.

“Avem o mare responsabilitate faţă de generaţiile viitoare şi anume să oferim tinerilor sportivi posibilitatea să se afirme în condiţii optime. Cred cu toată tăria că noua generaţie are capacitatea de a consolida valorile naţionale, inclusiv tradiţia sportivă.

În egală măsură suntem datori să le insuflăm tinerelor generaţii valori solide care stau la baza succesului, muncă susţinută, seriozitate, ambiţie şi, îndrăznesc să spun, patriotism.

A picat proiectul la un moment dat pentru că se dorea pe alt a amplasament, a picat pentru că era un dosar penal deschis la DNA, a picat pentru că era un proces în instanţă, dar acum toate aceste lucruri nu mai există. Estimăm că în 2024 noul stadion cu capacitatea de aproximativ 25.000 de locuri să fie gata”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a declarat că pentru CNI va fi o prioritate reconstrucţia stadionului Dinamo.

Stadionul Dinamo va fi prevăzut cu 10 săli sportive, dintre care două multifuncţionale.

“După Târgu Jiu şi Craiova, anul trecut am predat stadionul Arcul de Triumf şi Steaua, anul acesta am predat stadionul Rapid. Fiţi siguri că stadionul Dinamo se face din acest moment, se construieşte, şi va fi o prioritate a Ministerului Dezvoltării care are un mandat ferm pentru acest lucru iar Guvernul va susţine din punct de vedere financiar această investiţie”, a declarat Attila Cseke.

2 gânduri despre &8222;Ioan Andone la Dinamo! Când revine în ”haită”&8221;

Lasă un răspuns